G-CV0ZL47F6D
USD32,46
EURO34,82
GBP40,69
BIST9.530,47
GR. ALTIN2.482,56
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

KEME KEBABI ŞANLIURFA’DA GURMELERİNİ BEKLİYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’nın dağlık ve bozkır alanlarında mart-nisan aylarında yağmurların yağması ile toprak altında yetişen keme mantarından yapılan kebap, Livva Restaurant’ta müşterisini bekliyor.

Keme mantarı, çoğunlukla Şanlıurfa bölgesinde nisan yağmurlarının yağması ve şimşek çakması sonucu toprak altında yetişiyor. Patatese benzeyen görüntüsüyle toplanması da bir hayli meşakkatli olan keme, kentin dağlık ve bozkır alanlarında yaşayan köylüler tarafından toplanıp, pazar ve restaurantlarda yerini buluyor. Şanlıurfa’da Livva Restaurantta  kebap ustası Osman Yüksekyayla, keme mantarı lezzetini Urfa kebabı ile harmanlayarak müşterilerine sunuyor. Sade olarak da tüketilen keme mantarı, lezzetiyle yiyenler tarafından çok beğeniliyor.

ETİN FİYATINDAN DAHA PAHALI

Kısa süreliğine tezgâhlarda bulunan ve yalnızca mart- nisan ayları arasında yetişip toplanan keme mantarı, fiyatıyla da adından söz ettiriyor. Zahmetli yetişmesi, Türkiye’de yalnızca Şanlıurfa ve Konya bölgelerinde bulunması ve zengin vitamin kaynağı olması fiyatının da yüksek olmasına neden oluyor. Fiyat aralığı ise 80-200 TL arasında değişiyor.

YÜKSEKYAYLA,HERKESİ KEME KEBABI YEMEYE DAVET EDİYOR

Tadından ve keme kebabından emin olan usta Yüksekyayla, şimşek enerjili keme kebabını yiyen kişi bu tadı asla unutmaz, ömrü kısa her derde deva’ diyerek keme kebabı severlerini ve bu tadı merak edenleri beklediğini kaydetti. Yalnızca iki aylık bir tüketim ömrü olan ve bahar aylarında sofralarda olan kemenin ömrünün kısa olduğunu mayıs-haziran aylarında bu lezzetin istense de bulunamadığını da dile getirdi.

Daha birçok çeşitli yemeklerde kullanılan keme mantarının tavası, sulu yemeği ve dolması yapılıyor. Ayrıca kış için kurutuluyor ve sucuk gibi yağda kızartıldıktan sonra üzerine yumurta da kırılıp yenilebiliyor.

‘VİTAMİN DEPOSU: KIRMIZI ETE GÖRE 7 KAT DAHA FAZLA PROTEİNE SAHİP’

Keme mantarının vitamin ve şifa deposu olduğunu belirten kebap ustası Osman Yüksekyayla, “Yağışlı havalarda yıldırımın düştüğü yerde toprak altında yetişen bir mantar türü olan keme, kırmızı ete göre 7 kat daha fazla proteine sahip’ olduğunu da belirtiyor. Birçok faydası olan keme mantarı, içerdiği doymamış yağ asidi ve bol protein ile hem kolesterol dengesini sağlıyor hem de göz hastalıklarına iyi geliyor. 

 Keme kebabının sunumu ise kuru soğan ve közlenmiş biber ile yapılıyor. Bu unutulmaz lezzet, severlerini Livva Restaurantta bekliyor.

KEME KEBABI ŞANLIURFA’DA GURMELERİNİ BEKLİYOR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!