G-CV0ZL47F6D
USD32,50
EURO34,69
GBP40,29
BIST9.693,46
GR. ALTIN2.496,86
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Kefenli, kabirli, tabutlu, cehennemli eğitim

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kefenli, kabirli, tabutlu, cehennemli eğitim / Haberin Peşinde Urfa

Devletin liselilere dağıttığı ders kitabında bunlar var. 11. sınıf “Din” kitabındaki 37 sayfalık ünitede, tabut, cenaze ve mezarlıkla ilgili 9 fotoğraf yer alırken, kefenleme ayrıntılı anlatıldı. Veliler, şaştı kaldı. 

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) öğrencilere tabutlu, kefenli, kabir azaplı, cehennemli eğitim… MEB’in 11’inci sınıf öğrencilerine dağıttığı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitabında 37 sayfalık ünitede tam 9 tabut ve cenaze resmi yer aldı.

Ölen kişilerin kefenlenmesi en ince ayrıntısına kadar anlatıldı. Cennet için de, “Gümüş kapların ve billur kadehlerin olduğu yer” denilerek, burada insanın canının çektiği kuş etlerinin olduğu vurgulandı. Veliler, “Biz bile okuyunca ürktük” diyerek kitaba tepki gösterdi.

AÇIK AÇIK ANLATTILAR

Kitapta öğrencilere, ölen kişinin nasıl yıkanıp kefenleneceği şu sözlerle anlatıldı: “Yıkanacak cenaze, teneşir denilen tahtanın üstüne sırtüstü yatırılır. Mevtanın avret yerleri kapatılır ve üzerindeki elbise çıkarılır. Daha sonra, ölen kişinin cenazesi, İslam’ı usullere uygun olarak yıkanır. Erkeğin cenazesini erkek, kadının cenazesini ise kadın yıkar. Cenazenin kapalı bir yerde yıkanması, yıkama esnasında sadece cenazeyi yıkayanla ona yardım eden kişilerin bulunması uygun olur. Cenazenin yıkanması bitince kefenlemeye geçilir. Yıkanan cenazenin, bütün vücudunu örtecek şekilde kefenlenmesi gerekir. Kefen hem ölen kişinin vücudunun ve avret yerlerinin örtülmesini sağlar hem de bu dünyadan ayrılan kişilerin, öbür dünyaya bir şey götüremeyeceklerini anlatır.”

Kitapta, “Ölen insan ilk olarak kabirde hesaba çekilecektir. Münker ve Nekir melekleri ölen kişiyi kabirde sorgulayacaklardır. Buradaki sorguya göre ölen İnsan ya berzah aleminde rahat edecek ya da sıkıntı çekecektir” ifadeleri de yer aldı.

Kefenli, kabirli, tabutlu, cehennemli eğitim

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!