G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP40,95
BIST10.746,24
GR. ALTIN2.502,33
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Kavcıoğlu: Sıkılaştırmanın krediler ve iç talep üzerindeki etkisi sürüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kavcıoğlu: Sıkılaştırmanın krediler ve iç talep üzerindeki etkisi sürüyor / Haberin Peşinde Urfa

TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda gerçekleştirdiği konuşmada sıkı para politikasının ekonomide yavaşlatıcı etkilerinin devam ettiğini belirtti. Kavcıoğlu ayrıca, Türkiye’nin önümüzdeki on ayda ödemesi gereken borcunun 67,6 mil…

TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda gerçekleştirdiği konuşmada sıkı para politikasının ekonomide yavaşlatıcı etkilerinin devam ettiğini belirtti. Kavcıoğlu ayrıca, Türkiye’nin önümüzdeki on ayda ödemesi gereken borcunun 67,6 milyar doların üzerinde olduğunu belirtti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Türkiye Büyük Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’nda sunum gerçekleştiriyor.

Enflasyondaki yükselişin geçici olduğu tezini tekrarlayan Kavcıoğlu, emtia fiyatlarındaki yüksek seyrin sürdüğünü ve enflasyondaki yükselişte gıda ve enerji fiyatlarının etkili olduğunu belirtti.

Sıkı para politikasının iç talep ve krediler üzerinde yavaşlatıcı etki yaptığını belirten Kavcıoğlu, “Bu etkilerin arızi unsurlardan kaynaklı olduğu değerlendirilmektedir. Diğer taraftan, güçlü parasal sıkılaştırmanın krediler ve iç talep üzerindeki yavaşlatıcı etkileri devam etmektedir” dedi.

DIŞ BORÇ YÜKÜMLÜLÜĞÜNÜ AÇIKLADI

Kavcıoğlu, önümüzdeki 10 ayda toplam dış borç ödemesinin banka ağırlıklı 67,6 milyar doların üzerinde olduğunu belirtti.

Parasal duruşun sıkılığının ticari kredilerde öngörülenin ötesinde daraltıcı etki yapmaya başlatığını belirten Kavcıoğlu, “Bunun yanında, bireysel kredilerin ılımlı seyre dönmesi için makroihtiyati politika çerçevesi güçlendirilmiştir” dedi. Kavcıoğlu, bireysel kredilerin yıllık büyüme oranının firma kredilerinin üzerinde olduğunu belirtti.

Kavcıoğlu, Kur etkisinden arındırılmış kredi büyümesi yıl sonuna göre yüzde 6,9 seviyesinde. Eğilim yıl sonu için yüzde 9,4’lük bir seviyeyi ima ediyor” dedi.

Kavcıoğlu: Sıkılaştırmanın krediler ve iç talep üzerindeki etkisi sürüyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!