G-CV0ZL47F6D
USD32,54
EURO34,89
GBP40,78
BIST9.722,09
GR. ALTIN2.423,95
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Karında kahverengi çizgi hamilelik belirtisi mi? Hamilelikte göbek çizgisi Linea Nigra nedir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karında kahverengi çizgi hamilelik belirtisi mi? Hamilelikte göbek çizgisi Linea Nigra nedir? / Haberin Peşinde Urfa

Hamilelik döneminde görülen cilt problemlerinden birisi de göbekteki kahverengi çizgidir. Karın hizasından kasıklara kadar inen bu çizgi tıp dilinde Linea nigra olarak tanımlanır. Estetik görünümüne önem veren kadınların rahatsız olduğu bu çizginin sonradan geçip geçmeyeceği merak konusudur. Peki hamilelikte karın çizgisi neden olur? Göbek çizgisi hamilelik belirtisi mi? Hamilelikte karın çizgisine doğal yöntemler:

Hamilelik döneminde görülen cilt problemlerinden birisi de göbekteki kahverengi çizgidir. Karın hizasından kasıklara kadar inen bu çizgi tıp dilinde Linea nigra olarak tanımlanır. Estetik görünümüne önem veren kadınların rahatsız olduğu bu çizginin sonradan geçip geçmeyeceği merak konusudur. Peki hamilelikte karın çizgisi neden olur? Göbek çizgisi hamilelik belirtisi mi? Hamilelikte karın çizgisine doğal yöntemler:

Bebek müjdesi alan anne adaylarını bu heyecanlı serüveninde kendilerini bekleyen pek çok bedensel ve ruhsal değişim beklemektedir. Bu farklılıklardan birisi de neredeyse tüm hamilelerin cildinde görülen karın çizgisi yani tıp dilinde ‘Linea Nigra’dır. Latinde kara çizgi anlamını ifade eden çizgi siyah ise Linea nigra, beyaz tonlardaysa Linea alba olarak tanımlanır. Çoğunlukla kara çizgi olarak karşımıza çıkan karın çizgisi ya da göbek çizgisi beyaz tenlilere göre göre esmer tenlilerde daha yaygındır. Linea alba olarak geçen beyaz çizgi, cilt ile aynı renkte olduğu için neredeyse hiç fark edilmez.Hamilelikte karın çizgisinin ortaya çıkması hormonal farklılıklar ile ilişkilidir. Hamilelikte göbek çizgisi 4. veya 5. aylarda daha net bir görünüm alır. Hamilelikte ortaya çıktığı zannedilen ama aslında hep var olan karın çizgisi ile ilgili merak ettiğiniz tüm cevaplar haberin detaylarında.

GÖBEK ÇİZGİSİ CİNSİYET BELİRLER Mİ? KAHVERENGİ ÇİZGİ VARSA…

Gündelik yaşantımız içerisinde göbek çizgisi ile ilgili yaygın efsanelerden birisi de göbek çizgisinin bebeğin cinsiyetini ele verdiğidir. İnanılan düşünceye göre; linea nigra (koyu kahverengi çizgi) göbek deliğinin yukarısına çıkıyorsa bebeğin cinsiyeti erkek, çizgi sadece göbek deliğinin altındaysa cinsiyetin kız olduğu düşünülür. Fakat bu inanışın hiçbir kesinliği yoktur.

HAMİLELİKTE GÖBEK ÇİZGİSİ NEDENLERİ! GÖBEK ÇİZGİSİ NEREDE BAŞLAR?

Hormonal değişimlerden dolayı hamilelikte belirgin hale gelen koyu çizgi, kasık kemiğinden göbek deliğine kadar uzanır. Kimi kadınlarda vücut tüyü ile kaplı olan bu çizgi östrojen hormonunun işlevini arttırması ile beraber cilt pigmentinin çoğalmasına neden olur. Karın bölgesindeki beyaz çizginin daha da görünür hale gelmesinde ise pigment ve melanin üretimi baskındır. Bu durumdan line alba’nın daha da koyulaşmasına yol açabilmektedir.

Çok fazla pigmentin üretilmesi de yüzde geçici kahverengi lekelerin ortaya çıkmasında etkilidir. Bebek anne karnında büyümeye başladıkça karın daha da gerilir ve çizginin belirginleşmesi ortaya çıkar.

HAMİLELİKTE KAHVERENGİ GÖBEK ÇİZGİSİ NE ZAMAN BAŞLAR?

Genellikle hamileliğin 4. ayında ortaya çıkan göbek çizgisi, çok seyrek zamanlarda ilk ayda görülür. Koyu tenlilerde daha kolay fark edilebilen karın çizgisi sadece göbek altında görülebileceği gibi hem göbek altında hem de üstte de belirebilir. Doğum gerçekleştikten sonra hamilelik dönemindeki hormonlar normale döneceği için linea nigra kendiliğinden düzelecektir.

Ancak yinede her kadın bedeni birbirinden farklı olacağı için karın çizgisi süresi değişkenlik gösterecektir.

KARIN ÇİZGİSİ GEÇER Mİ? 

Hamilelik evresinden sonra koyu renkli göbek çizgisi çoğu zaman 6-12 ay kadar sürebilir fakat bazı kadınlarda bu çizgi çok hafif bir iz olarak da kalabilir.

GÖBEK ÇİZGİSİNİN KOYULAŞMAMASI İÇİN NE YAPILMALI?

Koyu tenli ya da kolay bronzlaşan ciltlerde linea nigranın yani kahverengi çizginin koyulaşmaması için dikkat edilmesi gereken ilk nokta fazla güneşe maruz kalmamaktır. Gereğinden fazla güneşe maruz kalmak, vücudun belirli yerlerinde orantısız olarak renk farklılığına neden olabilir. Anne adayına ya da bebeğe hiçbir şekilde zararı olmayan bu görüntü yalnızca estetik açıdan biraz rahatsızlık verebilir.

Pigment miktarının artmasıyla beraber güneşin ultraviyole ışınlarına karşı gösterdiği tepki ile bronzlaşma eylemi gerçekleşir. Ultraviyole ışınları ise vücutta daha çok malanin üretiminin gerçekleşmesine sebep olur. Bu gibi durumların oluşmaması için etkili bir güneş kremi kullanarak güneşten korunmaya çalışılabilir.

HAMİLELİKTE KARIN ÇİZGİSİ İÇİN DOĞAL YÖNTEMLER:

1- KAKAO YAĞI: Cilt bakımı için kullanılan en etkili ürünlerden biridir. Hoş kokan kakao yağı, nemlendirme özelliği ile line nigranın daha soluk görünmesine ya da kahverengi çizginin oluşumunu önlemede işe yarar.

2- E VİTAMİNİ: Eczaneden rahatlıkla bulabileceğiniz E vitamini kapsulü ya da ampulünü kırıp direkt olarak karın bölgesi üzerinde uygulayın. Böylelikle renk açılımı gerçekleşir ve çatlak oluşumunun önüne geçilebilir.

3- LİMON KARIŞIMI: Cilt üzerinde tahrişe sebep olabilen bu karışımı ilk önce kolun iç tarafında deneyin.

NOT: DOKTOR ONAYI ALMADAN DENEMEYİNİZ!

hamilelik belirtileri,linea nigra ve linea alba,hamilelikte göbek çizgisi cinsiyet,göbek çizgisi neden olur,karında çizgi nasıl geçer,hamilelikte cilt problemleri

Karında kahverengi çizgi hamilelik belirtisi mi? Hamilelikte göbek çizgisi Linea Nigra nedir?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!