G-CV0ZL47F6D
USD32,22
EURO35,19
GBP40,97
BIST10.158,63
GR. ALTIN2.478,86
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Kararı Spor Bakanlığı aldı AKP il başkanı da açıkladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kararı Spor Bakanlığı aldı AKP il başkanı da açıkladı / Haberin Peşinde Urfa

Karabük’te 6 yıldır boş tutulan ve çürümeye bırakılan bina SÖZCÜ’nün haberi üzerine öğrenci yurdu olarak açılacak. Kararı açıklayan AKP Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz, “Karabük’te hiçbir yatırım heba olmaz” dedi.

Karabük Belediye Başkanı’nın talebi üzerine, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Soğuksu Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm alanına 14 katlı öğrenci yurdu yapıldı. Ancak yurt üniversiteye uzaktı. ‘Yurt lobisi’ binanın faaliyete girmesini engelledi. TOKİ de elinde kalan binayı 32 milyona satma kararı aldı. Binanın 6 yıldır boş kaldığını ve çürümeye terk edildiğini SÖZCÜ gündeme getirdi ve yurt lobisinin oyununu bozdu.

“DEVLETİMİZİN PARASI BOŞA GİTMEZ” Karabük Belediye Başkanı İsmail Altınöz “Bina yurt olarak açılacak. Devletimizin parası boşa gitmez” dedi.

‘YURT İÇİN UYGUN DEĞİLDİR’

Ardından AKP Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz, binanın Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından öğrenci yurdu olarak açılacağını söyledi. 501 odası ve bin öğrenci kapasiteli yurt için o dönemde Kredi Yurtlar Kurumu, “Üniversite kampüs alanına uzak, öğrenci yurdu için uygun değildir” şeklinde bir rapor düzenledi. Bu rapor üzerine, bina yıllardan bu yana çürümeye terk edildi. TOKİ 13 Ağustos’ta .leye çıktı. .leye giren olmadı.

TELEFONLA ARADI

Konuyu SÖZCÜ gündeme getirdi ve binanın yılladır boş tutulduğunu duyurdu. AKP Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz binanın yurt olarak açılacağını söyledi ve “Kendisini Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu’nun telefonla aradığını, Kredi Yurtlar Kurumu’nun Karabük’te atıl duran ve yurt amaçlı yapılan binayı TOKİ’den alacağını ve yurt olarak faaliyete geçeceğini, bu konuyu basın aracılığı ile Karabük’te duyurabilirsin” dediğini ifade etti. Başkan “Karabük’te hiçbir yatırım heba olmaz” dedi.

Kararı Spor Bakanlığı aldı AKP il başkanı da açıkladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!