G-CV0ZL47F6D
USD32,28
EURO35,06
GBP40,90
BIST10.491,29
GR. ALTIN2.473,29
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Karadeniz’den müjde: Türkali-2 kuyusu 3’üncü rezervuar seviyesindeki akış testini başarıyla tamamladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karadeniz’den müjde: Türkali-2 kuyusu 3’üncü rezervuar seviyesindeki akış testini başarıyla tamamladı / Haberin Peşinde Urfa

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Karadeniz’de bulunan Sakarya Gaz Sahası’ndaki Türkali-2 tespit kuyusunda 3’üncü rezervuar seviyesinde gerçekleştirdiği akış testini başarıyla tamamladığını bildirdi. TPAO’nun Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, tespit edilen seviyede günde 0,67 milyon metreküp gaz akışı sağlandı.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Karadeniz’de bulunan Sakarya Gaz Sahası’ndaki Türkali-2 tespit kuyusunda gerçekleştirilen diğer testlerde sırasıyla, 28 Temmuz’da 0,75 milyon metreküp, 31 Ağustos’ta ise günlük 0,63 milyon metreküp gaz akışı gözlenmişti. Böylelikle, Türkali-2 kuyusunda toplam 2,05 milyon metreküp akış potansiyeli saptandı.

Kuyu akış testinden elde edilen veriler, sahanın geliştirilmesinde kuyu testinin hemen ardından tamamlanacak ön mühendislik ve tasarım çalışmalarının optimizasyonu için kullanılacak.

Türkali-2’de son derinlik 3 bin metreyi aştı

Türkali-2 ultra derin deniz tespit kuyusunda, 2 bin 154 metre su derinliğine, 3 bin 50 metre son derinliğe ulaşıldı. Türkali-2 Sakarya Gaz Saha’sında Fatih Sondaj Gemisi tarafından açılan üçüncü kuyu oldu.

Açıklamaya göre, sahadaki kuyu akış testleri, TPAO envanterine geçen yıl katılan Kanuni Sondaj Gemisi tarafından gerçekleştiriliyor.

Akış testi, keşfedilen rezervlerden üretilebilecek doğal gazın akış hızı ve basıncı konusunda veri sağlıyor. Bu verilerden hareketle ekonomik üretim potansiyeli hesaplanabiliyor.

TPAO’nun Karadeniz’de ultra derin denizde gerçekleştirdiği arama çalışmalarında bugüne kadar toplam 540 milyar metreküp doğal gaz keşfedildi.

Sakarya Gaz Sahası Geliştirme Projesi, deniz altında kurulacak doğal gaz üretim sistemi, Filyos kıyısında kurulacak bir işleme tesisi ve bu iki üniteyi birbirine bağlayacak boru hatlarından oluşuyor. Filyos’ta kurulacak doğal gaz işleme tesisine ise ilk doğal fazın 2023 yılında ulaşması hedefleniyor.

Sakarya Gaz Sahası,TPAO,Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı


Karadeniz’den müjde: Türkali-2 kuyusu 3’üncü rezervuar seviyesindeki akış testini başarıyla tamamladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!