G-CV0ZL47F6D
USD32,29
EURO34,78
GBP40,63
BIST10.263,74
GR. ALTIN2.409,33
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Kapersy, Prilex virüsünün yakında Türkiye’de de görüleceğini öngörüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kapersy, Prilex virüsünün yakında Türkiye’de de görüleceğini öngörüyor / Haberin Peşinde Urfa

Kaspersky, bir grup siber suçlu tarafından yaratılan ve adını 2022’deki en gelişmiş kötü amaçlı Satış Noktası (PoS) yazılımından alan Prilex’in üç yeni çeşidini ortaya çıkardı.

Kaspersky, bir grup siber suçlu tarafından yaratılan ve adını 2022’deki en gelişmiş kötü amaçlı Satış Noktası (PoS) yazılımından alan Prilex’in üç yeni çeşidini ortaya çıkardı. Keşfedilen Prilex modifikasyonları temassız yakın alan iletişimini (NFC) engelleyebiliyor. Böylece virüslü PoS terminallerindeki işlemler, müşterileri fiziksel kredi kartlarını çipli olarak kullanmaya zorlayarak siber suçluların para çalmasına olanak tanıyor. Şu anda Latin Amerika’da en aktif olmakla birlikte, Prilex’in önümüzdeki aylarda Orta Doğu, Türkiye ve Afrika bölgesine genişlemesi mümkün gözüküyor.

Prilex, Otomatik Para Çekme Makineleri (ATM’ler) odaklı bir kötü amaçlı yazılımdan, şimdiye kadar keşfedilen en gelişmiş PoS tehdidi olan benzersiz bir modül. PoS kötü amaçlı yazılımına kademeli olarak dönüşen, kötü şöhretli bir tehdit aktörü olarak da biliniyor. Kaspersky tarafından daha önce 2022’de açıklandığı gibi Prilex tehdit aktörü, hacklenemez olduğu iddia edilen CHIP ve PIN teknolojisiyle korunan kartlarda bile saldırganların “GHOST” saldırıları gerçekleştirerek kredi kartı sahtekarlığı gerçekleştirmelerine olanak tanıyor. Prilex, artık bunu bir adım daha ileriye taşımış gibi gözüküyor.

Güvenlik uzmanları, Prilex’in NFC özellikli kredi kartlarından gelen verileri yakalayıp yakalayamayacağını merak ediyordu. Kısa bir süre önce Kaspersky araştırmacıları, Prilex’ten etkilenen bir müşteri için olay müdahalesi sırasında, saldırganlara -pandemi sırasında ve sonrasında son derece popüler hale gelen- temassız ödeme işlemlerini engelleme olanağı sağlayan üç yeni değişikliği ortaya çıkardı.

Kredi ve debit kartları, tıpkı anahtarlıklar ve diğer akıllı mobil cihazlardaki temassız ödeme sistemleri gibi, geleneksel olarak radyo frekanslı tanımlama (RFID) özelliğine sahip. Daha yakın zamanlarda, Samsung Pay, Apple Pay, Google Pay, Fitbit Pay ve mobil banka uygulamaları, güvenli temassız işlemleri desteklemek için yakın alan iletişimi (NFC) teknolojilerini kullanıma sundu.

Temassız kredi kartları, karta fiziksel olarak dokunmaya, karta takmaya veya kaydırmaya gerek kalmadan ödeme yapmanın rahat ve güvenli bir yolunu sunuyor. Ancak Prilex, kredi kartı bilgilerinin alınıp alınmayacağını belirten kural tabanlı bir dosya ve NFC tabanlı işlemleri engelleme seçeneği uygulayarak, bu tür işlemleri engellemeyi öğrenmiş gibi gözüküyor.

Hibya Haber Ajansı

Kapersy, Prilex virüsünün yakında Türkiye’de de görüleceğini öngörüyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!