G-CV0ZL47F6D
USD32,11
EURO35,07
GBP41,25
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.521,14
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Kamu-Sen: Memur maaşının yüzde 65’i gıda ve kira harcamalarına gidiyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kamu-Sen: Memur maaşının yüzde 65’i gıda ve kira harcamalarına gidiyor / Haberin Peşinde Urfa

Türkiye Kamu-Sen, Araştırma Geliştirme Merkezi, ağustos ayının asgari geçim endeksini yayımladı. Verilere göre, 5 bin 212 lira ücret alan bir memur, maaşının yüzde 65’ini gıda ve kira harcamalarına ayırmak zorunda kalıyor. Türkiye Kamu-Sen Araştırma Geliş…

Türkiye Kamu-Sen, Araştırma Geliştirme Merkezi, ağustos ayının asgari geçim endeksini yayımladı. Verilere göre, 5 bin 212 lira ücret alan bir memur, maaşının yüzde 65’ini gıda ve kira harcamalarına ayırmak zorunda kalıyor.

Türkiye Kamu-Sen Araştırma Geliştirme Merkezi, ağustos ayının asgari geçim endeksini yayımladı.

Türkiye İstatistik Kurumu’ndan alınan Ağustos 2021 fiyatlarına göre yapılan araştırmada çalışan tek kişinin yoksulluk sınırı 4 bin 352,58 TL olarak hesaplandı. Dört kişilik bir ailenin asgari geçim haddi ise 9.095,37 lira olarak belirlendi.

Buna göre, dört kişilik bir ailenin asgari geçim haddinin bir önceki aya göre 144 TL ile yüzde 1,62 oranında arttı. Çalışan tek kişinin açlık sınırı ise bir önceki aya göre 41,34 TL artarak yüzde 1,23 oranında yükseldi ve 3 bin 390 TL olarak hesaplandı.

GIDA VE BARINMAYA 3 BİN 389 TL

Türkiye’de 4 kişilik bir ailenin ortalama gıda ve barınma harcamaları toplamı ise Ağustos ayında 3 bin 389  lira olarak tahmin edilmiştir.

Yapılan araştırmada, 4 kişilik bir ailenin sağlık kuruluşlarının belirlediği gibi sağlıklı bir biçimde beslenebilmesi için gerekli harcamanın Ağustos 2021 verilerine göre günlük 72 TL lira olduğu belirlenmiştir.

Ailenin aylık gıda harcaması toplamı ise 2 bin 182 TL olarak hesaplandı. Buna göre, Ağustos 2021 itibari ile ortalama 5 bin 212 TL ücret alan bir memurun ailesi için yaptığı gıda harcaması, maaşının yüzde 41ini oluşturuyor.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerinde 1 bin 206,30 lira olarak belirlenen kira gideri ise Ağustos 2021 ortalama maaşının yüzde 23’üne denk geldiği belirtilen açıklamada, bir memurun ortalama maaşının yüzde 65,02’sinin yalnızca gıda ve barınma harcamalarına ayrıldığı belirtildi.

Kamu-Sen: Memur maaşının yüzde 65’i gıda ve kira harcamalarına gidiyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!