G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,09
GBP40,93
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.536,14
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Kadın bisikletçilerden Başkan Seçer’e ziyaret

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kadın bisikletçilerden Başkan Seçer’e ziyaret / Haberin Peşinde Urfa

Mersin Bisikletli Kadınlar Topluluğu, Büyükşehir Belediyesi’nin bisikletli bir yaşam için topluluğa sunduğu destekler ve modern çalışmalarla kente kazandırılan bisikletli ulaşım altyapısı için, Başkan Vahap Seçer’e teşekkür ziyaretinde bulundu.

MERSİN – 20.10.2022 – HİBYA – Kadınları kapıda karşılayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vahap Seçer’e, Mersin Bisikletli Kadınlar Topluluğu kurucusu Ebru Petek Budur çiçek takdim etti.

Budur: “Mersin’de bisiklet yolları ile ilgili ciddi bir hareketlenme oldu”

Mersin’in bisikletli ulaşım altyapı hizmetinde çok büyük bir ivme kazandığını ve özellikle son 1,5 yıldır yeni açılan cadde ve bulvarlarda bisiklet yollarına yer ayrılmasını ilgiyle takip ettiklerini ifade eden Mersin Bisikletli Kadınlar Topluluğu Kurucusu Ebru Petek Budur, Mersin’in Amsterdam gibi bisiklet kullanımının yaygın olduğu bir kent olmaya çok müsait olduğunun altını çizdi.

Mersinlilere 3,5 yıl önce ücretsiz bisiklet eğitimleri vermeye başladığını ve KentBis bisikletlerinin kent geneline yayılmasını çok arzu ettiğini kaydeden Budur, “Bu şehrin tüm sokaklarında, mahallelerinde, pazara, alışverişe, çarşıya, okula işe bisikletle giden kadınlar var, erkekler var, çocuklarımız var. Mersin, bisikletli ulaşım konusunda, bir Hollanda şehri kadar başarılı olacak” diye konuştu.

Başkan Seçer: “Sivil toplulukların siyaseti yönlendirme özelliği de var”

“Şimdi bu motivasyon ile ben bütün şehri bisiklet yollarıyla donatabilirim artık” diyen Başkan Seçer, hayat biçimleri bisiklet olan Bisikletli Kadınlar Topluluğu’nun, bunun farkındalığını yaratmak için aslında toplumsal bir görev yaptıklarını ifade etti. Zaten sivil toplulukların demokrasilerde en önemli özelliğinin, siyaseti yönlendirmek olduğunu vurgulayan Başkan Seçer, “Bir anlamda güzel işler yapıyorlar. Bize yol gösterici oluyorlar. Açıkçası ben memnunum. STK’ları da önemsiyorum, ama şimdi bisiklet çok özel bir konu. Hem çevre ile ilgili, hem ekonomiyle ilgili, hem de insan sağlığıyla ilgili birçok faktör barındırıyor” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı 

Kadın bisikletçilerden Başkan Seçer’e ziyaret

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!