G-CV0ZL47F6D
USD32,26
EURO34,82
GBP40,64
BIST10.275,83
GR. ALTIN2.412,86
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

İzmir’in Renkleri ve Sesleri sergisi kapılarını açtı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’in Renkleri ve Sesleri sergisi kapılarını açtı / Haberin Peşinde Urfa

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen “İzmir’in Renkleri ve Sesleri” sergisi kapılarını açtı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Sanat Festivali kapsamında düzenlenen “İzmir’in Renkleri ve Sesleri” adlı sergiye ev sahipliği yapıyor. Konak Metro İstasyonu Sanat Galerisi’nde düzenlenen serginin açılışına İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç, Yunanistan Konsolosluk Temsilcisi Georgias Ntoulias, Uluslararası Sanat Birliği (International Art Union) Dernek Başkanı Maria Loumpourdi, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sanatçılar, yazarlar, sporcular ve çok sayıda sanatsever katıldı. 14 Eylül 2023 tarihine kadar sanatseverleri ağırlayacak sergide resim, heykel, seramik, fotoğraf ve çok sayıda roman sergilenecek.

“Sanat dostluğa ve kardeşliğe hizmet ediyor”

Serginin açılış konuşmasını yapan İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, uluslararası ilişkilere, kültüre sanata çok değer veriyor. Sanatın evrensel gücüne, birleştirici gücüne inanıyoruz. Sanatın dostluğa, barışa ve kardeşliğe hizmet ettiğini çok iyi biliyoruz. Yunanistan ve Türkiye dostluğuna çok büyük bir önem veriyoruz. Tüm sanatçıları bir araya getiren bu oluşuma teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

“Bu renkler kardeşliği resmediyor”

Uluslararası Sanat Birliği (International Art Union) Dernek Başkanı Maria Loumpourdi, “Bugün sizin sayenizde bizim kurmaya çalıştığımız sevgi ve kardeşlik köprüsüne bir taş koymaktasınız. Tüm sanatçı arkadaşlarımın önünde kalben eğiliyorum. Sanat Birliği olarak şimdiye kadar 14 büyük organizasyonu gerçekleştirdik. Bu sergideki renkler bizim kardeşliğimizi resmediyor. Burada bir aile olmayı başardık. Onları birleştiren sanat ve sevgidir” dedi.

Türkiye’den 68, Yunanistan’dan 31 sanatçının 120 eseri

Serginin Küratörü Oray Erdağ, “Sergimizde Türkiye’den 68, Yunanistan’dan 31 konuk sanatçımızın toplam 120 eseri sergileniyor. Yunanistan’dan Mata Papaioannou, Türkiye’den Ayşegül Akay, Nurcan Elver ve Hüseyin Sedat Özkök yazarlarımız kitaplarıyla sergimizde yer alıyor. Bu etkinliklerin tek bir amacı var o da dünyada dostluğu barışı ve kardeşliği yaymak ve insanların barışa hizmet etmesini sağlamaktır” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı

İzmir’in Renkleri ve Sesleri sergisi kapılarını açtı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!