G-CV0ZL47F6D
USD32,61
EURO34,78
GBP40,75
BIST9.524,59
GR. ALTIN2.493,99
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

İzmir depreminde arama kurtarma çalışmaları sonlandırıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir depremimde hayatını kaybedenlerin sayısı açıklandı! Arama kurtarma çalışmaları sonlandırıldı. İşte İzmir depreminde hayatını kaybedenlerin ve yaralananların sayısı.

İzmir depreminde hayatını kaybedenlerin sayısı açıklandı! Arama kurtarma çalışmaları sonlandırıldı. İşte İzmir depreminde hayatını kaybedenlerin ve yaralananların son, güncel sayısı.

Cuma günü öğle saatlerinde yaşanan 6,9 büyüklüğündeki İzmir depreminde günlerdir devam eden arama kurtarma çalışmaları sona erdi. İzmir depreminde hayatını kaybedenlerin sayısı 114’e yükseldi.

Rıza Bey Apartmanı’ndaki arama kurtarma faaliyetleri de sonlandırıldı. Böylelikle toplamda 17 apartmanın enkazısnda sürdürülen kurtarma çalışmaları noktalanmış oldu.

AFAD: İzmir’de hayatını kaybedenlerin sayısı

Kısa adı AFAD olan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “30.10.2020 Cuma günü, saat 14.51’de Ege Denizi Seferihisar açıklarında meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki deprem sonrasında, büyüklüğü 4’ün üzerinde 45 artçı olmak üzere, toplam 1.713 artçı sarsıntı yaşanmıştır.SAKOM’dan alınan bilgilere göre 114 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Yaralanan 1.035 vatandaşımızdan 898’i taburcu edilmiş olup 137 vatandaşımızın tedavisi devam etmektedir.” denildi.

Depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı’ndaki çalışmanın da bitmesiyle birlikte, depremde yıkılan tüm binalardaki arama kurtarma faaliyetleri sona erdi. Rıza Bey Apartmanı’ndaki arama kurtarma çalışmalarının sona ermesi ile birlikte 17 binanın tümünde faaliyetler bitmiş oldu.

Bakan Kurum ölenlerin sayısını açıkladı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “113 saat çalışma yapıldı. Enkaz kaldırma çalışmalarına başladık. Sadece bir alanda enkazımız kaldı. Enkaz altında herhangi bir canlı emaresi yok ama yine de hassas bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm arama kurtarma ekiplerimize, gönüllü çalışanlara teşekkür ederiz. Ne yazık ki enkaz altında kalan 114 vatandaşımızı kaybettik. 1035 vatandaşımız yaralı durumda. 137 vatandaşımızın tedavisi devam ediyor. 4’ü ağır 12 yoğun bakım hastamız var” açıklamasını yaptı.

Yeni binalar 5 katı geçmeyecek

Kurum açıklamasında, “Kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandıracağız. Denetimlerimizi sıklaştıracağız. İzmir’de yeni yapacağımız binalar zemin + 5 katı geçmeyecek. Tüm Türkiye’ye sesleniyorum. Riskli binalarımızın tespitlerini yaptıralım, riskli binalarda oturmayın. Biz herhangi bir ilimizde enkaz altında vatandaşımızı aramak istemiyoruz. Kentsel dönüşüm terörle mücadele kadar önemli. Kentsel dönüşümde gelecek ve siyasi kaygı olmadan yürütmek durumundayız. ” dedi.

İzmir depreminde arama kurtarma çalışmaları sonlandırıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!