G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,02
GBP40,98
BIST10.739,57
GR. ALTIN2.515,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

İZKİTAP ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İZKİTAP ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor / Haberin Peşinde Urfa

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş(İZFAŞ) ve SNS Fuarcılık tarafından Fuar İzmir’de düzenlenen İzmir Kitap Fuarı (İZKİTAP) ilgi görüyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, açılışında, “İzmir’i büyük bir düşünce meydanı haline getirmek istiyoruz. Bu fuar aslında bu gayretin sonucu” dediği İzmir Kitap Fuarı her yaştan binlerce İzmirliyi ağırlıyor.

Ziyaretçiler, 250’ye yakın yayınevi, kurum ve sivil toplum kuruluşunun standını gezme, 800’e yakın yazarın imza günü, söyleşi ve etkinliğine katılma imkanı buluyor.

“Bu kadar kalabalık beklemiyordum”

Kitapseverler fuarı uzun zamandır kitap fuarını beklediklerini belirterek memnuniyetlerini dile getirdi. Eşi Ferah Kapıcı ile fuarı ziyaret eden Kudret Kapıcı, “Öncelikle İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bu fuarı düzenleyen herkese teşekkür ediyorum. İstanbul’da da katıldım kitap fuarına ama burası müthiş, bir İzmirli olarak gurur duydum.” dedi.

“Yazarlarla sohbet etme imkanı buldum”

Necla Toluk, üç yıl aradan sonra bu fuarın düzenlenmesinin mutluluk verici olduğunu belirterek, “Söyleşilere katıldım, yazarlarla sohbet edip kitap imzalattım. İki yıl önce bir çöpün kenarında okunmamış 5-6 kitap bulmuştum, biri Jose Saramago’nun Körlük isimli kitabıydı. Bu kitabı okumuş ve çok etkilenmiştim. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“Pandemiden bu yana ilk defa bir kitap fuarında olmak çok güzel”

Fuara 3 aylık bebekleri ile geldiklerini söyleyen Hasan Yeniyıl, “Pandemiden bu yana ilk defa bir kitap fuarında olmak çok güzel, özlemişiz. Daha önce gittiğim fuarlara göre, alan olarak burası daha büyük ve bu kadar kalabalığa rağmen dolaşması daha rahat. Bebeğimizin de ilk kitap fuarı, ona da kitap aldık. Umarız önümüzdeki yıllarda da çocuğumuzla gelmeye devam ederiz.” dedi.

Başkan Soyer’e teşekkür

Oğuzhan Gözen, “3 yıldır kitap fuarı olmuyordu, sıkıntısını çektik. Kitap sevgisi hepimizde olduğu için kitap fuarı bizim için çok önemli. Aradıklarımın hepsini buldum. Belediyeye ve Başkan Tunç Soyer’e teşekkürlerimi sunuyorum.” İfadelerini kullandı.

Fuara ulaşımı kolaylaştırmak için ek seferler

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmirlilerin Fuar İzmir’e ulaşımını kolaylaştırmak için İZKİTAP’a özel ulaşım hatları oluşturdu. 92 numaralı Üçyol Metro-Fuar İzmir, 610 numaralı Gaziemir Semt Garajı-Fuar İzmir, 650 numaralı Fahrettin Altay-Fuar İzmir ve 540 numaralı Lozan Meydanı-Fuar İzmir hatları dışında Bornova Metro İstasyonu ile Şirinyer İZBAN aktarmadan her 25 dakikada bir sefer düzenleniyor.

Hibya Haber Ajansı

İZKİTAP ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!