G-CV0ZL47F6D
USD32,26
EURO35,05
GBP40,93
BIST10.319,96
GR. ALTIN2.463,68
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

İYİ Parti: “6 yaşında çocuk vardır ve çocuktan gelin olmaz”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti: “6 yaşında çocuk vardır ve çocuktan gelin olmaz” / Haberin Peşinde Urfa

İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanlığı, 6 yaşındaki kız çocuğunun evlendirilmesi konusuna ilişkin açıklama yaptı.

Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“BM Çocuk Hakları Sözleşmesi’nde 18 yaşına kadar her insanın çocuk sayıldığı, her çocuğun temel yaşam hakkına sahip olduğu garanti altına alınmıştır. Devlet, çocuğun başta yaşam hakkı olmak üzere tüm yasal haklarını korumakla mükelleftir. Hayatın gerçeklerine döndüğümüzde; belki de en çok çocuklarımız haksızlığa ve adaletsizliğe maruz kalmaktadır. Basın yolu ile haberdar olduğumuz ve kan donduran olay; 6 yaşındaki bir çocuğumuzun yaşadıkları ve yıllarca uğradığı istismar vakası. Bize göstermektedir ki; ne mevcut yasalar ne de anne-babanın çocuğa bakım ve gözetim yükümlülüğü, çocuklarımızı korumaya yetmemektedir. Evlilik adı altında 6 yaşındaki bir çocuğun yıllarca uğradığı istismar, hiçbir şekilde kabul edilemez ve de olağanlaştırılamaz.

Kuran-ı Kerim’de ayetlerle de açıkça söylenmiştir. Cahiliye Dönemi’nde bazı toplumlar kız çocuklarını diri diri gömerek öldürmüşlerdir. Bu açık ve net bir şekilde yasaklanmış, cezasının çok büyük olacağı söylenmiştir. Bugün yaşananlar ise tarihin sayfalarına gömülmüş karanlık Cahiliye Dönemi’nin tekerrürüdür ki bunu asla kabul etmiyoruz. Toplumumuzun güvencesi olan ve şu an yaşı itibarıyla çocuk olarak tanımladığımız bireyler geleceğimizin yetişkinleridir. Bu bilinçle çocukların öz kimliklerini bulmaları için uygun zemini hazırlamak iktidarın ve toplumdaki her bir bireyin vazgeçilmez vazifesidir. Çocuk hakları, insan haklarından bağımsız olarak değerlendirilemeyecek kümülatif bir haktır. Çünkü çocuğun başta yaşama, sağlık, eğitim, barınma cinsel ya da psikolojik sömürüye karşı korunma hakları yetişkinler ya da diğer çocuklar karşısında savunmasızdır. Yetişkin bireyler için mahrem olan cinsel alanın ihlali bile onarımı mümkün olmayan tahribatlara yol açılıyorken; çocuklarımızın herhangi bir kılıf uydurularak bu alanlarının ihlal edilmesi kabul edilemez.            

Mevcut yasalarımız ve yasalarımızın uygulaması yetersiz kalmaktadır. Nitekim Ceza Kanunu’nun amacı mevcut bir suçun failini cezalandırmakla birlikte caydırıcılık özelliğiyle müstakbel suçları ve tabii olarak müstakbel mağduriyetleri de önlemelidir.  Buradan bağımsız Türk yargısını asli vazifelerine davet ediyoruz. Mevcut yasaların en etkin şekilde uygulanmasını, toplumun karanlığa terk edilmemesini sağlamanızı hak, hukuk, adalet ve vicdan adına talep ediyoruz. Kanunları düzenleyecek olan yasa koyucu, milletin Meclis’indeki milletvekilleridir. Tüm milletvekillerini asli vazifelerine davet ediyoruz. Çocuk haklarını, insan haklarından bağımsız bir hak olarak görmeyerek ihlali halinde failler için etkin, müstakbel failler için caydırıcı nitelikli yasa düzenlemelerini ÇHS ve AİHS doğrultusunda revize etmelerini millet adına talep ediyoruz. Bugün yapmasanız bile adalet elbet bir gün tecelli edecektir. Üstünlerin hukukunu değil, hukukun üstünlüğünü konuşacağımız güneşli günlere çok az kaldı.”

Hibya Haber Ajansı

İYİ Parti: “6 yaşında çocuk vardır ve çocuktan gelin olmaz”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!