G-CV0ZL47F6D
USD32,23
EURO34,95
GBP41,12
BIST10.400,48
GR. ALTIN2.412,06
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

İşverenlerden İşsizlik Fonu kesintisini artırma planına tepki

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İşsizlik Sigortası Fonu için işçi ve işveren katkısının yıl sonuna kadar iki katına çıkarılması planına işverenlerden tepki geldi. Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, söz konusu gelişmeden tedirgin olduklarını belirterek kanun değişikliği hazırlığından vazgeçilmesini istedi. Çalışanların brüt ücreti üzerinden İşsizlik Sigortası Fonu için işçiden yüzde 1, işverenden yüzde 2 oranında kesinti yapılıyor. Bu kesintinin ‘geçici’ olarak iki katına çıkarılması gündemde. Eğer düzenleme yasalaşırsa aylık net ücret kesinti oranında azalabilir.

İşsizlik Sigortası Fonu için işçi ve işverenin ödediği primlerin yıl sonuna kadar iki katına çıkarılmasının gündeme gelmesine işverenlerden tepki geldi.

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, İşsizlik Sigortası Fonu’ndaki işveren payının artırılmasını öngören düzenlemenin sanayi üretimini tedirgin ettiğini vurgulayarak, kanun değişikliği hazırlığından vazgeçilmesini istedi.

“YÜKÜ ARTIRIR, ÜRETİMİ FRENLER”

İş dünyasının yaklaşık üç aydır pandemi sürecinin etkisiyle büyük kayıplar yaşadığını, ancak yeni normal dönemi ile birlikte OSB’lerde toparlanma sürecinin başladığını ifade eden Kütükcü, İşsizlik Sigortası Fonu’nda işverenlerin yükünü artıracak düzenlemenin bu toparlanma sürecini ve sanayi üretimini frenleyeceğinin altını çizdi.

Ülke genelindeki OSB’lerde çalışan sayısının 2 milyonu aştığını, Türkiye’nin toplam sanayi üretiminin yüzde 34, istihdamda yüzde 36’lık paya sahip olduklarını belirten Kütükçü, “Ancak son dönemde kamuoyunda sıklıkla konuşulan İşsizlik Sigortası Fonu kesintilerinde işverenlerin payının artırılacağı, bu konuyla ilgili yeni kanun değişikliği hazırlığı yapıldığı yönündeki haberleri kaygıyla, tedirginlikle takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kütükçü, bu kanun hazırlığından vazgeçilmesi yönündeki taleplerini Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na ilettiklerini söyledi.

İşverenlerden İşsizlik Fonu kesintisini artırma planına tepki

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!