G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

İşte marketlerin salgın dönemi bilançoları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İşte marketlerin salgın dönemi bilançoları / Haberin Peşinde Urfa

Salgın nedeniyle vatandaşlar evlere kapandığında, market alışverişlerini önceki dönemlere göre artırdı. Hisseleri borsada işlem gören dört büyük zincir marketin toplam cirosu, bu dönemde yüzde 32,4 artışla 53,5 milyar TL’ye yükseldi. Cirosunu ve kârını en çok artıran şirket Bim oldu. 

Corona virüsü salgını ekonomide birçok sektörde çarkları yavaşlatırken, marketler için farklı bir tablo ortaya çıktı. Özellikle Türkiye’de ilk corona virüsü vakasının resmi olarak açıklandığı 10 Mart tarihi ile karantina önlemlerinin kaldırıldığı 1 Haziran tarihine kadar olan eve kapanma döneminde, vatandaşların market harcamaları ciddi düzeyde arttı.

Bu dönemin market bilançolarına yansımaları da belli oldu. Hisseleri Borsa İstanbul’da işlem gören dört büyük zincir market, 2020’nin ilk yarısına ilişkin bilançolarını açıkladı.

Dört şirketin bilançosu, 2020’nin ilk yarısında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 32 artışla 53,5 milyar TL’ye yükseldi.

EN FAZLA CİRO BİM’DE

Buna göre, bu dönemde en fazla ciroyu 26,6 milyar TL ile Bim yaptı. Oransal olarak da en çok ciro artışı, yüzde 38 ile Bim’de oldu. Bim’in brüt kârı yüzde 42 artışla 4,7 milyar TL’ye, net kârı da yüzde 100 artışla 1,1 milyar TL’ye yükseldi.
Şirketin borcu ise yüzde 43 artışla 14 milyar TL’ye ulaştı.

CİRODA İKİNCİ MİGROS

2020’nin ilk yarısında Migros’un cirosu yüzde 25 artışla 13,4 milyar TL’ye yükseldi. Migros bu ciro rakamıyla, dört market içinde ikinci sırayı aldı. Migros’un brüt kârı yüzde 21 artışla 3,5 milyar TL’ye çıktı. Geçen sene ilk 6 ayda 381 milyon TL zarar eden Migros’un bu yıl aynı dönemdeki zararı 290 milyon TL oldu. Migros’un toplam borcu ise yüzde 7 artışla 15 milyar TL’ye ulaştı.

Carrefoursa bu dönemde cirosunu yüzde 23 artışla 3,6 milyar TL’ye yükseltti. Şirketin brüt kârı yüzde 17 artışla 949 milyon TL oldu. Geçen sene 199 milyon TL zarar eden şirket, bu sene 181 milyon TL zarar etti. Şirketi borcu ise yüzde 18 artışla 4,3 milyar TL oldu.

Şok ise cirosunu bu dönemde yüzde 32 artışla 9,9 milyar TL’ye yükseltirken, brüt kârını da yüzde 35 artışla 2,3 milyar TL’ye çıkardı. Geçen sene 122 milyon TL zarar eden şirket, bu sene 55 milyon TL net kâr açıkladı. Şok’un borcu ise yüzde 26 artışla 6,5 milyar TL’ye ulaştı.

İşte marketlerin salgın dönemi bilançoları

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!