G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

İsraf sürdükçe bu çalkantı bitmez

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsraf sürdükçe bu çalkantı bitmez / Haberin Peşinde Urfa

TCMB’deki görev değişimlerinin arkasındaki teorik tartışmaya değinen Ege Cansen, “Çılgın projelerle kamudaki israf sürdürüldüğü müddetçe Kavcıoğlu’nun politikası hiçbir işe yaramaz, bir çalkantıdan diğer bir çalkantıya savruluruz” dedi. Cumhurbaşkanı Tayy…

TCMB’deki görev değişimlerinin arkasındaki teorik tartışmaya değinen Ege Cansen, “Çılgın projelerle kamudaki israf sürdürüldüğü müddetçe Kavcıoğlu’nun politikası hiçbir işe yaramaz, bir çalkantıdan diğer bir çalkantıya savruluruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Merkez Bankası’nda (TCMB) iki başkan yardımcısı ve bir Para Politikası Kurulu üyesini görevden alma kararını “Ya ben ya o operasyonu” şeklinde değerlendiren yazarımız Ege Cansen, tüm bunların gerisindeki teorik tartışmalara değinerek, “Ben yıllardır Türkiye’deki ana akım iktisatçıların savunduğunun tersini söylüyorum. Kavcıoğlu da bunu söylüyor: ‘Türkiye’de cari açık azalmadan enflasyon kalıcı olarak düşmez. Bunun için de döviz fiyatlarını baskılamak yanlıştır’ diyor. Diğer taraf ne diyor; ‘Faizleri artıralım sıcak para gelsin, dolar arzı artsın.’ Bunların ikisi de doğru ancak ikincisi kısa vade için doğru” dedi. Kavcıoğlu’nun temelde söylediğine katıldığını ifade eden Cansen, “Enflasyonu kalıcı olarak düşürmek için cari açığı kapatmak lazımdır. Bu da Türkiye’ye sıcak para çekimini durdurarak, hatta caydırarak sağlanabilir” dedi ve bu arada artan enflasyonu yönetmenin de ayrıca zor bir iş olduğuna dikkat çekti.

“Kavcıoğlu teorik olarak doğrudur ancak TCMB’nin bu politikasının Hazine ve Maliye tarafında da desteklenmesi lazım” diyen Cansen, “Kanaldı, suydu, savunma sistemiydi, saraydı” derken gayri iktisadi, akıl dışı ve çılgın olarak tanımlanabilecek kararların alındığını belirterek, “Cumhurbaşkanı Erdoğan Kavcıoğlu’na ‘Sen kal , senin yolunu onayladım’ dedikten sonra bu israf devam etmemeli. Devam ederse Kavcıoğlu’nun poltikası da hiçbir işe yaramaz, bir çalkantıdan diğer bir çalkantıya savruluruz” dedi.

Mayıs 2021’de TCMB’ye başkan yardımcısı olarak atanan, önceki gün ise görevden alınan Prof. Dr. Semih Tümen’in başkan olacağına dair gündeme gelen söylentileri hatırlatan Ege Cansen, “Herhalde Şahap Kavcıoğlu bundan rahatsız oldu. Baktı ki bunun gerisinde bir şeyler pişiyor ‘Ya Semih Bey ve arkadaşları ya ben’ dedi. Cumhurbaşkanı da hikayeyi dinledi ve Kavcıoğlu’nu seçti. Bu konuşma yüzde yüz böyle cereyan etmiştir” yorumunu yaptı.

İsraf sürdükçe bu çalkantı bitmez

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!