G-CV0ZL47F6D
USD32,28
EURO35,11
GBP40,98
BIST10.319,96
GR. ALTIN2.467,07
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

İş Yeri Hekimleri için ‘Gelişim Programı’ başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İş Yeri Hekimleri için ‘Gelişim Programı’ başladı / Haberin Peşinde Urfa

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin İşyeri Hekimleri Derneği ile birlikte yürüttüğü, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ‘İş’te Psikososyal Sağlık ve Güvenlik Projesi’ kapsamında, işyeri hekimlerine yönelik hazırlanan ‘İş’te Psikososyal Sağlık ve Güvenlik İç Danışman Gelişim Programı’ 20 Eylül’de başladı

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin İşyeri Hekimleri Derneği ile birlikte yürüttüğü, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ‘İş’te Psikososyal Sağlık ve Güvenlik Projesi’ kapsamında, işyeri hekimlerine yönelik hazırlanan ‘İş’te Psikososyal Sağlık ve Güvenlik İç Danışman Gelişim Programı’ 20 Eylül’de başladı

 

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin İşyeri Hekimleri Derneği ile birlikte yürüttüğü, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen “Maden Sektöründe Çalışanların Psikososyal Risklerinin Değerlendirilmesi ve Önlenmesine Yönelik İşyeri Hekimlerinin Kapasitesini Geliştirme Projesi” (İş’te Psikososyal Sağlık ve Güvenlik Projesi) kapsamında ‘İş’te Psikososyal Sağlık ve Güvenlik İç Danışman Gelişim Programı’ hazırlandı. İş yeri hekimlerine yönelik hazırlanan program 20 Eylül’de başladı.

 

Türkiye’den ve yurt dışından akademisyen ve uygulamacılar katkı verecek

 

Başvuruların ücretsiz olarak Psikososyalrisk.org web sitesinden yapıldığı ‘İş’te Psikososyal Sağlık ve Güvenlik İç Danışman Gelişim Programı’ Türkiye’den ve yurt dışından birçok akademisyen ve uygulamacının katkısıyla çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek. Başvurularda önceliğin Zonguldak maden havzası başta olmak üzere maden ve diğer ağır sanayi sektörlerinde işyeri hekimi olarak çalışanlara verileceğini belirten Proje Yürütücüsü ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Örgütsel Psikoloji Yüksek Lisans Programı Direktörü Doç. Dr. İdil Işık, amaçlarının ilk etapta 360 işyeri hekimine ulaşmak olduğunu belirtti. Doç Dr. Işık, “Projenin ortaya çıkışından bu yana Zonguldak maden havzasında gerçekleştirilen büyük çaplı bir araştırmadan elde edilen veriler ışığında hazırlanan eğitim programına Türkiye’den ve yurtdışından saygın akademisyen ve uygulamacılar da yapacakları webinarlarla destek verecekler. Örgütsel psikoloji alanının önemli teorisyenlerinden Prof. Dr. Evangelina Demerouti, EnerjiSA Üretim CEO’su İhsan Erbil Bayçöl, Psychosocial Safety Climate adlı kitabın yazarlarından Prof. Dr. Maurinee F. Dollard, Namık Kemal Üniversitesi’nden Prof. Dr. Çiğdem Vatansever, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Burcu Kümbül Güler gibi isimler webinar gerçekleştirecek. 22 Eylül-31 Ekim tarihleri arasındaki webinarlarda, 21 oturumda 24 uzman konuk edilecek. Bu eğitimlerle işyeri hekimlerine psikososyal riskler konusunda zengin bilgi ve deneyim aktarımı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

 

 “İş’te Psikososyal Risk Değerlendirme” uygulamasına daimi olarak ulaşılabilecek

 

‘İş’te Psikososyal Sağlık ve Güvenlik İç Danışman Gelişim Programı’ kapsamında işyeri hekimlerine birçok farklı alanda eğitim verileceğini belirten Proje Direktörü Dr. Şafak Öz Aktepe eğitim içeriğine dair şunları söyledi: “Program, psikososyal risk değerlendirme modeli, İş’te psikososyal tehlike analizi, İş’te psikososyal kaynaklar analizi, İş’te psikolojik sağlık analizi, psikososyal risk yönetimi, işletmelerde psikososyal sağlık ve güvenlik iklimi, iş talepleri ve iş kaynakları etkileşimi, iş güvencesi, örgütlerde adalet ve güven, iş ve yaşam dengesi, liderlik ve kişilerarası ilişkiler, aidiyet ve sosyal destek, iş yaşamında kötü muamele, psikolojik ilk yardım, sağaltıcı dinleme ve görüşme teknikleri konularını kapsıyor. 12 saat çevrimiçi eğitim ve 18 saat video eğitiminin yanı sıra webinarlar şeklinde tamamlanacak. Ayrıca eğitimlere katılan işyeri hekimleri proje çerçevesinde hazırlanan ölçme ve değerlendirme aplikasyonu ‘İş’te Psikososyal Risk Değerlendirme’ mobil uygulamasına da daimi olarak erişebilecekler” dedi.

 

Eğitim programına 437 işyeri hekimi kayıt yaptırdı

İşyeri Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Zühal Akgün, işyeri hekimlerine yönelik hazırlanan programın tanışma toplantısının 19 Eylül’de gerçekleştiğini belirterek, “112 hekimin katıldığı toplantıda İş’te Psikososyal Sağlık ve Güvenlik İç Danışman Gelişim Programı’nın uygulaması hakkında hekimlere detaylı bilgi verildi, şu ana kadar programa toplamda 437 işyeri hekimi kayıt yaptırdı” dedi.

 

Proje çalışma hayatında psikososyal güvenlik için farkındalık yaratmayı hedefliyor

Çalışma hayatında psikososyal güvenliğin sağlanması, insana yakışır iş ortamlarının yaygınlaşması ve zorlu şartlarda çalışan maden işçilerinin psikososyal olarak güvende çalışabilmesi için işyeri hekimlerinin geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilen İş’te Psikososyal Sağlık ve Güvenlik projesi, Türkiye genelinde diğer tüm sektörlerde de farkındalık yaratmayı hedefliyor. Psikososyal güvenlik gibi çalışma hayatı için son derece yeni olan konular, ISO 45003 standardı ışığında akademi, meslek hayatı, faydalanıcı kuruluşlar, kamu otoriteleri, iş sağlığı ve güvenliği çalışanları, işyeri hekimleri nezdinde farkındalık yaratılması amacıyla ele alınıyor. Bu amaçla proje kapsamında podcast ve blog yazıları gibi proje çıktılarını destekleyici içerikler de üretildiğini belirten Proje Koordinatörü Uzman Psikolog Esin Çetin Özbudak, 400 çalışma arasından desteklenmeye değer görülen 37 proje arasında yer alan projenin saha çalışmalarının Zonguldak’ta yürütüldüğünü kaydetti.

 

Proje Hakkında

Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Birliği arasındaki mali iş birliği kapsamında geliştirilen Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı’nın (IPA- Instrument for Pre Accession) “İstihdam, Eğitim, Sosyal Politikalar Sektörel Operasyonel Programı” bileşeni altındaki “İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Hibe Programı” kapsamında desteklenen “Maden Sektöründe Çalışanların Psikososyal Risklerinin Değerlendirilmesi ve Önlenmesine Yönelik İşyeri Hekimlerinin Kapasitesini Geliştirme Projesi” 2021 Mart ayından bu yana saha çalışmalarını Zonguldak’ta yürütüyor. İstanbul Bilgi Üniversitesi‘nin faydalanıcı ve İşyeri Hekimleri Derneği’nin ortak faydalanıcı olduğu projenin toplam bütçesi 211.840,62 Avro. Bu tutarın 23.154,18 Avro’luk kısmı İstanbul Bilgi Üniversitesi‘nin eş finansman katkısı olarak gerçekleşiyor.

 

İş Yeri Hekimleri için ‘Gelişim Programı’ başladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!