G-CV0ZL47F6D
USD32,21
EURO35,14
GBP40,96
BIST10.158,63
GR. ALTIN2.472,54
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

İş dünyası döviz kuru saldırısına üretimle cevap verecek: Bu savaşı kazanacağız

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İş dünyası döviz kuru saldırısına üretimle cevap verecek: Bu savaşı kazanacağız / Haberin Peşinde Urfa

Kur ve faiz sarmalına karşı ortaya çıkan yeni ekonomi modeli iş dünyasından büyük ilgi gördü. Faizlerin düştüğüne, üretim ve ihracatın durmadığına işaret eden reel ekonomi aktörleri, kur ataklarının da tamamen spekülatif olduğuna vurgu yaparak, “Türkiye’ye büyük bir hücum var. Kur atakları manipülatif. Bu savaşı kazanacağız. Ekonominin çıpası üretim, yatırımdır” açıklaması yaptı.

Döviz kurları üzerinden ekonomiye yapılan saldırılara karşı iş dünyası tek ses oldu. Yeni ekonomi modeliyle çıpanın artık kur- faiz değil, üretim ve yatırım olduğuna işaret eden reel sektör temsilcileri, “Türkiye’ye büyük bir hücum var, kur atakları da manipülatif. Bu savaşı kazanacağız” açıklamasında bulundu.

Cemalettin Kerim

Arap-Türk İş Adamları Derneği (ARTİAD) Başkanı Cemalettin Kerim, şunları söyledi: “Faiz bir puan aşağı indi. Türkiye’ye büyük bir hücum ve spekülasyon var. İhracat çok güzel gidiyor. Fabrikalar siparişleri yetiştiremiyor. Bu savaşı kazanacağız. Çok itiraz edenler, çok ağlayanlar parası olanlar. Kazandıkları zaman konuşmuyorlar.”

Şekib Avdagiç

BAŞARIYLA ÇIKACAĞIZ

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, bu süreçten hükümet, özel sektör ve halkın el ele başarıyla çıkacağını kaydetti. Türkiye ekonomisinin kur-faiz gibi iki parametreye hapsedilmesine müsaade etmediklerini vurgulayan Avdagiç, şöyle devam etti: “İhracatın ithalatı karşılama oranının yüzde 90’ları geçtiği bu dönemde kur atakları manipülatiftir. Türkiye ekonomisinin çıpası üretimdir, yatırımdır. Kısır bir döngüye mahkum edilemez. Ekonomiyi kuşatmak isteyenlere daha çok üreterek cevap vereceğiz.”

Şah İsmail Bedirhanoğlu

Organize sanayi bölgemiz doldu

Doğu Güneydoğu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSİFED) Danışma Kurulu Başkanı Şah İsmail Bedirhanoğlu: “Yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı ekonomi politikasının çok önemli. Bölgede son dönemde tekstil yatırımlarında hareketlilik var. İki yıl önce kurulan tekstil organize sanayi bölgemiz doldu. Şimdi beşinci OSB için hazırlıklar yapılıyor.”

Nurettin Özdebir

Cari fazla verirken kur nasıl yükseliyor?

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, ekonominin kalıcı olarak dengelenmesinde enflasyonun önceliklendirilmesi gerektiğini söyledi. Özdebir, son haftalarda Türk Lirası’nda yaşanan değer kaybının en önemli nedeninin belirsizlik olduğunu belirterek, “Cari fazlanın verildiği, döviz talebinin azaldığı bir dönemde kurların bu denli yukarı yönlü hareketine anlam veremiyorum. Bu aylarda reel sektörün bir miktar dış borç ödemesi var ama bu kadar artışa neden olacak bir miktar olduğunu da zannetmiyorum. Ortaya çıkan bu spekülatif hareketlerin Merkez Bankasının proaktif bir politika tercihi oluşturamamasının bir sonucu olduğunu düşünüyorum” dedi.

Ekonomi,Kur,Faiz,Şekib Avdagiç,Cemalettin Kerim


İş dünyası döviz kuru saldırısına üretimle cevap verecek: Bu savaşı kazanacağız

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!