G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

İngiltere’den 3 ayda tarihi borçlanma: 127.9 milyar pound

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiltere’den 3 ayda tarihi borçlanma: 127.9 milyar pound / Haberin Peşinde Urfa

İngiliz Hükümeti, mali yılın ilk çeyreğinde 127.9 milyar pound (Yaklaşık 1.1 trilyon TL) borçlanarak rekor kırdı. Geçen yılın tamamındaki borçlanma 55.4 milyar pound (Yaklaşık 481 milyar TL) olmuştu. 

İngiliz Hükümeti, mali yılın ilk çeyreğinde tarihi bir borçlanmaya gitti. BBC’de yer alan habere göre nisan, mayıs ve haziran aylarındaki kamu borçlanması 127.9 milyar pound olarak gerçekleşti.

Bunun en büyük nedeni, corona virüsü salgını nedeniyle hükümetin peş peşe açıkladığı destek paketleri oldu. İngiltere’nin 2019 yılının tamamındaki kamu borçlanması sadece 55.4 milyar pound idi.

TOPLAM BORÇTA REKOR: 1.9 TRİLYON POUND!

Ekonominin yeniden açılması, işletmelerin çalışmaya başlamasıyla kısa çalışma ödeneğinin düşmesi ve vergilerin artması sonucu hazirandaki borçlanma mayısın altında kalarak 35.5 milyar sterlin oldu. Ancak bu, geçen senenin haziran ayındaki rakamın yaklaşık beş katı. İkinci çeyrekteki borçlanmayla birlikte İngiltere’nin toplam kamu borcu da 1 trilyon 980 milyar pound ile rekor kırmış durumda.

‘I. VE II. DÜNYA SAVAŞI’NDAN SONRAKİ EN BÜYÜK BORÇ’

Mali Araştırmalar Enstitüsü Müdürü Paul Johnson konuyla ilgili olarak, “Mali yılın ilk çeyreğindeki borçlanma, kayıtların tutulduğu tarihteki en yüksek rakam oldu. Aslına bakarsanız ilk çeyrekteki borçlanma miktarımız, normal şartlarda tüm yıl boyunca borç almayı beklediğimiz rakamın iki katından fazla. Bu miktar, I. ve II. Dünya Savaşları dışında alınan en büyük borç oldu” ifadelerini kullandı.

BORCUN GSYİH’YE ORANI YÜZDE 99.6

Ulusal İstatistik Ofisi’nin verilerine göre ise kamu borcunun gayri safi yurt içi hasılaya oranı yüzde 99.6 olarak gerçekleşti. Bu, 1961 mali yılından beri ulaşılan en yüksek oran oldu. Uzmanlara göre borcun gayri safi yurt içi hasılaya oranını yüzde 75’e indirmek için önümüzdeki 50 sene boyunca her 10 yılda bir bugünün parasıyla 60 milyar pound tasarruf edilmesi gerekiyor.

İngiltere’den 3 ayda tarihi borçlanma: 127.9 milyar pound

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!