G-CV0ZL47F6D
USD32,18
EURO34,95
GBP40,96
BIST10.895,25
GR. ALTIN2.496,59
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

İngiltere ve Avustralya anlaşma sağladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiltere ve Avustralya anlaşma sağladı / Haberin Peşinde Urfa

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile Avustralya Başkanı Scott Morrison’ın iki ülke arasında serbest ticaret anlaşması imzalanması konusunda uzlaşıya vardığı bildirildi.

Avrupa Birliği’nden ayrılan İngiltere, Brexit’in ardından ilk geniş kapsamlı ticaret anlaşmasını Avustralya ile imzalıyor. İngiltere Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Başbakan Boris Johnson ile Avustralya Başbakanı Scott Morisson’ın iki ülke arasında yeni bir ticaret anlaşmasının imzalanması konusunda uzlaşıya vardığı duyuruldu.

Yeni Serbest Ticaret Anlaşması’nın otomobil, bisküvi ve seramik gibi ürünlerin Avustralya’ya daha ucuza satılacağı ve ülke genelinde 3.5 milyon kişiyi istihdam eden endüstrileri güçlendireceği anlamına geldiği belirtildi. Ayrıca anlaşmanın, “İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılmasından bu yana sıfırdan müzakere edilen ilk ticaret anlaşması” olduğu vurgulandı.

“YENİ BİR ŞAFAK”

İngiltere’nin daha geniş bir Asya-Pasifik serbest ticaret anlaşmasına katılmasını önemli bir adım olarak gördüğünü dile getiren İngiltere Başbakanı Boris Johnson, “Bugün, Birleşik Krallık’ın Avustralya ile olan ilişkisinde ortak tarihimiz ve ortak değerlerimiz tarafından desteklenen yeni bir şafağı işaret ediliyor. Yeni serbest ticaret anlaşmamız, İngiliz işletmeleri ve tüketicilerinin yanı sıra dünyanın diğer tarafında çalışma ve yaşama şansı isteyen gençler için harika fırsatlar sunuyor” şeklinde konuştu.

İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılmasına atıfta bulunan Avustralya Başbakanı Morrison, “Birleşik Krallık dünya ile ticari ilişkilerinde tamamen yeni bir boyuta geçerken, bu yolculuğa Avustralya’dan daha iyi bir başlangıç yapılamazdı” dedi.

Asya,Avrupa,Avrupa Birliği,Avustralya,Başbakan,Başbakanlık,Cumhurbaşkanı,Dünya,İngiltere,NATO,otomobil,Recep Tayyip Erdoğan

İngiltere ve Avustralya anlaşma sağladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!