G-CV0ZL47F6D
USD32,22
EURO34,94
GBP41,09
BIST10.676,65
GR. ALTIN2.418,50
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

İngiltere, Son umudu Türkiye…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’den dün nakledilmesi beklenen tıbbi koruyucu ekipmanın ertelenmesi üzerine Ulusal Sağlık Sistemi Müdürü Hopson, ‘Hastanelerde önlük sıkıntısı çektiğimiz kesin. Geciken malzemelerin bugün ulaşmasının düşük ihtial olduğunun düşünüyorum. Gelirse de geç saatlerde gelir’ dedi. 

Koronavirüs salgını yüzünden zor günler geçiren ve hastanelerde ekipman sıkıntısı çeken İngiltere, umudunu Türkiye’den gelecek yardımlara bağladı.

Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) mücadelesinde sağlık çalışanlarının tıbbi koruyucu ekipman eksiği yaşadığı İngiltere, Türkiye’nin dün göndermesi beklenen 84 ton ekipman yardımını bekliyor. 

Sağlık çalışanlarına yeterli sayıda koruyucu ekipman sağlayamaması nedeniyle sıkıntı yaşayan ve tek kullanımlık önlüklerin tekrar kullanılmasını önermesi nedeniyle büyük tepki çeken İngiltere hükümetine Türkiye’den yapılacak ikinci yardımın bugün gerçekleşmesi bekleniyor.

BBC World’ün haberine göre, Türkiye’den dün nakledilmesi beklenen tıbbi koruyucu ekipmanın ertelenmesi üzerine Ulusal Sağlık Sistemi Müdürü Chris Hopson, “Hastanelerde önlük sıkıntısı çektiğimiz kesin. Geciken malzemelerin bugün ulaşmasının düşük ihtial olduğunun düşünüyorum. Gelirse de geç saatlerde gelir” dedi. 

Kültür Bakanı Oliver Dowden, bugün (pazartesi) uçağın ineceğini umduğunu belirterek şunları söyledi: “Yeni vaatlerde bulunmak istemiyorum ama gelen bilgilerden uçağın bu öğleden sonra kalkacağını ve malzemenin geleceğini umuyorum.”

Bu arada İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre ise; “Türkiye’den gidecek yardım malzemeleri 24 saat gecikirse ülkedeki sağlık sistemi durabilir” denildi.

İngiltere İskan Bakanı Robert Jenrick ise yardımın, 400 bin adet “çok ihtiyaç duyulan” cerrahi önlük de dahil olmak üzere 84 ton kişisel koruyucu donanımdan (KKD) oluşacağını belirtmişti.

Koruyucu ekipman sıkıntısı çeken İngiltere hükümeti, sağlık çalışanlarına tek kullanımlık önlükleri tekrar kullanmalarını önermesinin ardından eleştiri oklarının hedefi haline gelmişti.

İngiltere sağlık çalışanlarını temsil eden sendika ve örgütler, Ulusal Sağlık Servisi (NHS) çalışanlarının kendi güvenliklerini sağlamaya yeterli miktarda koruyucu ekipman bulamaması halinde çalışmayı reddedebileceklerini açıklamıştı.

İngiltere, NHS hastanelerinde günde ortalama 150 bin adet önlük kullanıldığı belirtiliyor. 

Daha önce İngiltere’ye 250 bin adet önlük, eldiven ve maske gibi koruyucu ekipman gönderen Türkiye’nin 84 tonluk yardımının 400 bin adet koruyucu ekipman içerdiği belirtildi.

İngiltere, Son umudu Türkiye…

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!