G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Inditex, binden fazla mağazasını kapatıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başta Zara olmak üzere birçok ünlü giyim markasını bünyesinde bulunduran Inditex, karantina nedeniyle mağazaların kapalı kaldığı nisan ayında online satışlarının yüzde 95 arttığını açıkladı. Ancak bu durum, gelirlerin düşmesini engellemek için yeterli olmadı. Şirket binden fazla mağazasını kapatma kararı aldı.

Zara, Bershka ve Pull&Bear gibi ünlü giyim markalarını bünyesinde bulunduran Inditex, corona virüsü salgını nedeniyle mart ve nisan ayında mağazalarını kapalı tutmak zorunda kalmıştı.

ONLINE SATIŞIN PAYI YÜZDE 25’E ÇIKACAK

CNN’de yer alan habere göre şirket, bu süreçte online satışlarını ciddi şekilde artırdı. Nisan ayında Inditex’in markaları, internet kanalı aracılığıyla yapılan satışlarında yüzde 95’lik yükselme kaydetti. Şirket, online satışlardaki artışın kalıcı olmasını bekliyor. Yapılan açıklamada, 2019’daki toplam satışın yüzde 14’ü internet aracılığıyla olmuştu. 2022’de bu oranın yüzde 25’e yükselmesi öngörülüyor.

2.6 MİLYAR EUROLUK KAYIP

Online satıştaki artış, Inditex’in gelirlerinin düşmesini önlemeye yeterli olmadı. 2019’un ilk çeyreğinde 5.9 milyar euro (45.5 milyar TL) satış yapılırken, 2020’nin aynı döneminde bu rakam 3.3 milyar euroya (25.5 milyar TL) indi. Yılın ilk çeyreğinde 409 milyon euro (yaklaşık 3 milyar TL) zarar edildi.

Karantina tedbirlerinin azalmasıyla birlikte mağazalar yeniden faaliyete geçmeye başladı. Bu ay sonundan itibaren Inditex’e ait markaların mağazalarının tamamının açılması bekleniyor.

ŞİRKETİN NAKİT 5.8 MİLYAR EUROSU VAR

Şirket, önümüzdeki üç yılda konsept değişikliğine gitmeye hazırlanıyor. Buna göre artık büyük, merkezi mağazalar ve online platform için 900 milyon euroluk (yaklaşık 7 milyar TL) yatırım yapılacak. Bu dönüşümle birlikte 1000’den fazla küçük ölçekli mağaza kepenklerini indirecek.

Inditex, yüksek nakit rezervi sayesinde, salgın süreci ve sonrasındaki rekabette rakiplerine oranla avantajlı konumunda. Şirketin hesaplarındaki nakit miktarı geçen yıl 6.7 milyar euroydu. Şu anda ise 5.8 milyar euroya (yaklaşık 45 milyar TL) sahip olduğu tahmin ediliyor.

Inditex, binden fazla mağazasını kapatıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!