G-CV0ZL47F6D
USD32,27
EURO34,96
GBP40,70
BIST10.173,42
GR. ALTIN2.448,46
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

‘Incheon Stratejisi’ kapsamında engelli bireylere yönelik çalışmalar sürüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

‘Incheon Stratejisi’ kapsamında engelli bireylere yönelik çalışmalar sürüyor / Haberin Peşinde Urfa

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, UNESCAP tarafından bölgede yaşayan yaklaşık 700 milyon engelli bireyin haklarının korunması için uygulamaya konulan ‘Incheon Stratejisi’ kapsamında engellilerin haklarının hayata geçirilmesine yönelik çalışmalara katkısını sürdürüyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye’nin de üyesi olduğu Birleşmiş Milletler Asya ve Pasifik Ekonomik ve Sosyal Komisyonu (UNESCAP) tarafından bölgede yaşayan yaklaşık 700 milyon engelli bireyin haklarının korunması için uygulamaya konulan ‘Incheon Stratejisi’ kapsamında engellilerin haklarının hayata geçirilmesine yönelik çalışmalara katkısını sürdürüyor

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, engellilik konusunda çalışmalar yürüten 62 devlet ile birlikte Türkiye’nin de üyesi olduğu Birleşmiş Milletler Asya ve Pasifik Ekonomik ve Sosyal Komisyonu (UNESCAP) tarafından Asya- Pasifik Bölgesinde yaşayan yaklaşık 700 milyon engelli bireyin haklarının korunması, geliştirilmesi ve kapsayıcı toplum oluşturma amacıyla hayata geçirilen bölgesel eylem planları 1993 yılından bu yana on yıllık programlamalarla uygulanıyor.

İlki 1993-2002 yıllarında; ikincisi 2003-2012 yıllarında uygulanan on yıllık programlamaların sonuncusu olan ve 2013-2022 yıllarını kapsayan ‘Asya-Pasifik Bölgesinde Engelli Bireyler için Hakların Hayata Geçirilmesine Yönelik Incheon Stratejisi’ başlıklı programlama dönemi, Endonezya’nın başkenti Cakarta’da gerçekleştirilen toplantı ile sona erdi.

Türkiye’yi temsilen çalışmalarda yer alan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünün katkılarıyla da hazırlanan Asya-Pasifik Bölgesine ait rapor, toplantıda UNESCAP tarafından katılımcılarla paylaşıldı.

Türkiye’nin son on yılda engellilik alanında kaydedilen gelişmelerini içeren Ulusal Beyanı ise Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Elmas Esra Ceceli tarafından sunuldu.

Ayrıca 3 Aralık 2021 Dünya Engelliler Günü’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen 2030 Engelsiz Vizyon ve Vizyonun hayata geçirilmesi için hazırlanan ilk 3 yıllık Engelli Hakları Ulusal Eylem Planı hazırlıklarına ilişkin bilgi paylaşıldı.

Asya ve Pasifik Bölgesinde yaşayan engelli bireylerin haklarının hayata geçirilmesine yönelik çalışmalara katkısını sürdüren Bakanlık, ülkelerle uluslararası kuruluşlarla iş birliğinin etkili bir şekilde devam ettirilmesinin önemine dikkat çekti. Bu kapsamda UNESCAP yetkilileri ve üye ülke temsilcileri ile ikili temaslar gerçekleştirildi.

Toplantıda Asya-Pasifik Bölgesinde yaşayan engelli bireylerin haklarının hayata geçirilmesine yönelik geçtiğimiz on yıldaki gelişme ve zorluklar ile önümüzdeki dönemde ele alınması gereken konular tartışıldı.

Bu kapsamda ‘Incheon Stratejisi’nin uygulanmasında ve izlenmesinde kaydedilen gelişmeler ele alınarak 2030’a kadar Asya ve Pasifik’te engellilik kapsayıcı kalkınma için ileriye dönük politikalar ve stratejiler ile bölgesel sorunlar ve fırsatlar değerlendirildi.

Toplantı sonucunda Incheon Strateji’sinin 2023-2032 yıllarını kapsayacak şekilde önümüzdeki on yılda da uygulanmasını öngören karar devletlerin temsilcileri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Hibya Haber Ajansı

‘Incheon Stratejisi’ kapsamında engelli bireylere yönelik çalışmalar sürüyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!