G-CV0ZL47F6D
USD32,22
EURO35,19
GBP40,97
BIST10.158,63
GR. ALTIN2.478,86
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

IMF’den yeni büyüme ve enflasyon tahmini

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

IMF’den yeni büyüme ve enflasyon tahmini / Haberin Peşinde Urfa

IMF küresel ekonomik büyüme tahminini sınırlı düşürürken, Türkiye için bu yılki büyüme tahminini yüzde 5,8’den yüzde 9’a yükseltti. IMF’nin Türkiye için yaptığı yıl sonu enflasyon tahminleri ise yükseldi. Uluslararası Para Fonu (IMF), 2021 yılı için yaptı…

IMF küresel ekonomik büyüme tahminini sınırlı düşürürken, Türkiye için bu yılki büyüme tahminini yüzde 5,8’den yüzde 9’a yükseltti. IMF’nin Türkiye için yaptığı yıl sonu enflasyon tahminleri ise yükseldi.

Uluslararası Para Fonu (IMF), 2021 yılı için yaptığı küresel büyüme taminini yüzde 6’dan yüzde 5,9’a düşürdü. IMF’nin Türkiye büyüme tahmini 2021 için yüzde 9’a yükselirken, 2022 için büyüme tahmini yüzde 3,3 oldu.

IMF 2022 için küresel büyüme tahminini yüzde 4,9 olarak korudu.

Corona virüsü delta varyantı nedeniyle halk sağlığı krizinin kötüleşmesi, gelişmekte olan ülkeler için görünümün kötüleşmesi ve bazı tedarik ve arz sorunlarının yarattığı kıtlıkların ekonomiler üzerinde baskı yarattığı belirtildi.

TÜRKİYE TAHMİNİ YÜKSELDİ

IMF Türkiye ekonomik büyümesini 2021 için yüzde 9 olarak tahmin ederken 2022’de yüzde 3,3 büyüme tahmini yaptı. IMF’nin önceki tahmini 5,8’di.

Konu ile ilgili değerlendirme yapan IMF Baş Ekonomisti Gita Gopinath, “Pandemi, beklenenden daha uzun tedarik kesintilerine neden oldu ve birçok ülkede enflasyonu daha da besledi” dedi.

Gopinath ayrıca ekonomik büyümeye ilişkin riskleri vurgulayarak ekonomik büyümede ülkeler arası tehlikeli ayrışma ciddi bir endişe kaynağı” açıklamasını yaptı.

ENFLASYON TAHMİNLERİ YÜKSELDİ

Raporda, enflasyonun tahminleri de yükseldi. Yıl sonu için enflasyon yüzde 16,7 olarak tahmin edilirken ortalama enflasyon beklentisi ise yüzde 17 oldu.

Bir önceki raporda ortalama enflasyon beklentisi yüzde 13,6, yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 12,5 seviyesinde bulunuyordu.

2022 içinse ortalama enflasyon beklentisi yüzde 11,8’den yüzde 15,4’e, yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 11,5’ten yüzde 14,5’e çıkarıldı.

IMF’den yeni büyüme ve enflasyon tahmini

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!