G-CV0ZL47F6D
USD32,27
EURO34,72
GBP40,69
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.399,09
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

İmamoğlu: “Çocuklarımız fırsat eşitliğini yaşayarak geleceğin güçlü bireyleri olsunlar”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İmamoğlu: “Çocuklarımız fırsat eşitliğini yaşayarak geleceğin güçlü bireyleri olsunlar” / Haberin Peşinde Urfa

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belirlediği okullarda toplam 28 bin kırtasiye seti ve çanta dağıtımı kampanyasını İkitelli Ortokulu ile Kartal Hesna Gündeş İlkokulu’nda başlattı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belirlediği okullarda toplam 28.000 kırtasiye seti ve çanta dağıtımı kampanyasını İkitelli Ortokulu ile Kartal Hesna Gündeş İlkokulu’nda başlattı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İkitelli’deki dağıtım törenine, eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte katıldı.

Atatürk’ün okulu, “Okul sayesinde, okulun vereceği ilim ve fen sayesindedir ki; Türk milleti, Türk sanatı, Türk ekonomisi, Türk şiir ve edebiyatı bütün güzellikleriyle gelişir” sözleriyle tariflediğini aktaran İmamoğlu, “İstiyoruz ki; İstanbul’un ve memleketimizin her noktasında çocuklarımız aynı koşullarda, eşit imkanlarla, hiçbir konuda eksiği olmadan, eğitimdeki fırsat eşitliğini en üst seviyede yaşayarak, geleceğin güçlü bireyleri olsunlar” dedi.

“Sizlerin arasında geleceğin öğretmenleri var” diyen İmamoğlu, şunları söyledi:

“Geleceğin savcıları, hakimleri, valileri, belediye başkanları, bilim insanları, doktorları var. Aynı zamanda belki de gelecekte bir hastalık olduğunda, o çareyi bulan bir profesör var. Kadın bilim insanı var. Erkek bilim insanı var. Onun için biz, size o umutla bakıyoruz. Sizin tüm ihtiyaçlarınıza katkı vermek, ailelerinizin belki tamamlayamadığı bazı eksikleri tamamlama konusunda da hepimiz görevliyiz. Devletimizin her kurumu görevli. Hepimiz sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz. Onun için sizlerin ulaşabileceği kütüphaneler açıyor, kreşler, yurtlar açıyoruz. Aynı zamanda sizin yaşlarınızdaki çocuklarımıza kırtasiye desteği veriyoruz. Şehit, gazi ailelerimizin evlatlarına, imkanları olmayan çocuklarımıza ‘Sen de Oku’ kampanyasıyla katkılar sunuyoruz. Devlet böyle bir şeydir. Devletimiz, yaşayan bütün insanlarının hakları olan fırsat eşitliğini, onlara sunmakta mecburdur. Dolayısıyla biz de size, bugün sizin hakkınız olan kırtasiyelerinizi getirdik. Güle güle kullanın.”

Kampanya kapsamında, İstanbul genelinde öğrenim gören ilk, orta ve lise eğitimine yeni başlayan 1., 5. ve 9. sınıflara yönelik, toplam 28 bin kırtasiye seti ve çantanın dağıtımı gerçekleştirilecek. Böylece İBB, 2019 yılından bu yana düzenlediği kampanya ile toplamda 78 bin 783 öğrenciye destek sunmuş olacak. İlkokullara dağıtılacak kolilerde toplam 20, orta ve lise bölümleri için hazırlanan kolilerde ise 15 kalem kırtasiye malzemesi yer alıyor. Kolilerde; çantadan yapıştırıcıya, çıtçıtlı dosyadan spiralli metot defterine, pastel boya takımından güzel yazı defterine kadar eğitim-öğrenim için gerekli malzemeler bulunuyor.

Hibya Haber Ajansı

İmamoğlu: “Çocuklarımız fırsat eşitliğini yaşayarak geleceğin güçlü bireyleri olsunlar”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!