G-CV0ZL47F6D
USD32,22
EURO34,94
GBP41,09
BIST10.676,65
GR. ALTIN2.418,50
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

İmamoğlu: “Amacımız; eşitsizliği ortadan kaldırmak”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İmamoğlu: “Amacımız; eşitsizliği ortadan kaldırmak” / Haberin Peşinde Urfa

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ders Atölyeleri ve İBB Teknoloji Atölyeleri 2022-2023 dönemi mezun öğrencileri için, İBB Halit Kıvanç Şehir Stadı’nda mezuniyet şöleni düzenlendi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Teknoloji Atölyeleri ve İBB Ders Atölyeleri’ni başarıyla tamamlayan yaklaşık 3000 öğrencinin mezuniyet coşkusuna ortak oldu. Amaçlarının şehirde yaşayan çocuklar ve gençler arasındaki eşitsizliği ortadan kaldırmak olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Bu memlekette, cumhuriyet ve demokrasi arayışımız var. Cumhuriyetin anlamı nedir biliyor musunuz? Cumhuriyetin anlamı; işte Trabzon Akçaabat'ın bir köyünde doğan bir çocuğun İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkanı olabilmesidir. Cumhuriyet; Kasımpaşa'da doğan bir çocuğun, Türkiye'de Cumhurbaşkanı olabilmesidir. Meseleye böyle baktığımız zaman, işte o Cumhuriyetin değerlerini koruduğumuz zaman, bu ülkenin, bu milletin demokrasisinin herkese fırsat verdiğini görürsünüz. Ama bunu sekteye uğrattığınızda ve insanları bu anlamda ortak mücadelenin bir parçası yapmadığınızda, işte o zaman memleketin geleceği karanlıkta kalır” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ders Atölyeleri ve İBB Teknoloji Atölyeleri 2022-2023 dönemi mezun öğrencileri için, İBB Halit Kıvanç Şehir Stadı’nda mezuniyet şöleni düzenlendi. Gaziosmanpaşa’daki İBB Halit Kıvanç Şehir Stadı’nda düzenlenen şölen; İBB Ders Atölyeleri’nden yaklaşık 1000, İBB Teknoloji Atölyeleri’nden de yaklaşık 2 bin kişinin katılımlarıyla gerçekleştirildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da şölene katılarak, mezunların coşkusuna ortak oldu. Öğrencilerin ve ailelerinin sevgi gösterileri altında stada giriş yapan İmamoğlu, yaptığı konuşmada özetle şu ifadeleri kullandı:

“Amacımız; eşitsizliği ortadan kaldırmak”

“Hem çağa uygun bilgisayar temelli birtakım öğretilerin burada var olması, aynı zamanda bilgi işlemsel düşünceyi kavramalarının yanı sıra, dijital sorun çözme becerileri, tabii LGS ve YKS sınavlarına olan hazırlık sürecinde yeteneklerini daha yukarıya taşıma konusunda desteklediğimiz sahayı çok önemsiyoruz. Biz şunu istiyoruz: Bu şehirde ve bu ülkede, çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimle ilgili altyapılarını eşitlemediğimiz takdirde, bu ülkede eşitlikten bahsedemeyiz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin eşit eğitim koşullarına sahip olmaları, aynı zamanda eşit bir biçimde sınavlara hazırlanmalarını sağladığımız takdirde, inanın ekonomik koşullar ne olursa olsun, o çocuklar ve o gençler, her daim memleketimizin, devletimizin onlara eşit fırsat sunduğunu her zaman söylerler. Amacımız tam da bu: Eşitsizliği ortadan kaldırmak. Kreşleri de açarken, eşitsizliği ortadan kaldırmak ve her mahallede bir kreşin varlığının oradaki çocukların, oradaki annelerin hayatını değiştireceğini bildiğimiz için yola çıkıyoruz. Ya da artık 70-80’i bulan kütüphaneleri açarken de aynı kavramla açıyoruz. Ya da spor okullarımız veyahut işte az önce söylediğim teknoloji okullarımız ya da sizi YKS'ye ya da LGS'ye hazırlayan bütün bunlar, sizin o çocuklarınızın hayata eşit tutunmalarını sağlama mücadelenize İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak sunduğumuz katkılar.”

Hibya Haber Ajansı

İmamoğlu: “Amacımız; eşitsizliği ortadan kaldırmak”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!