G-CV0ZL47F6D
USD32,22
EURO35,02
GBP40,99
BIST10.896,15
GR. ALTIN2.504,20
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

İmalat PMI nisanda geriledi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İmalat PMI nisanda geriledi / Haberin Peşinde Urfa

Martta 52,6 olan imalat sanayi satın alma yöneticileri endeksi (PMI), nisanda 50,4 ile son 11 ayın en düşük seviyesine geriledi.

İmalat sanayi satın alma yöneticileri endeksi (PMI) Nisan ayında corona virüsü salgınının hızlanmasıyla birlikte 50.4’e gerileyerek sektörde büyümenin güç kaybettiğini gösterdi.

Yeni siparişler ve üretim yeni corona virüsü vakalarının zirve yaptığı nisan ayında gerilerken şirketler istihdam artırmaya devam etti.

Türkiye’de salgında günlük yeni vaka sayıları Nisan ayında 60 bini, ölümler ise 300’ü aşarak en yüksek düzeye çıktı. Vakalardaki artışın ardından kısıtlamalar sıkılaştırıldı.

MARTTA 52,6 SEVİYESİNDEYDİ

İstanbul Sanayi Odası (İSO) için IHS Markit tarafından derlenen PMI, Mart ayında 52.6 değerini almıştı. Endeks Nisan ayında büyümeye işaret eden 50’nin üzerinde bir değer almasına karşılık 11 ayın en düşük değerini almış oldu.

İmalat sanayinin aldığı yeni siparişleri gösteren alt endeks Nisan’da 50.2’den 47.4’e geriledi. Ankete katılan imalatçılar siparişlerdeki daralmanın salgından kaynaklandığını belirttiler. Yeni ihracat siparişleri alt endeksi ise 51.4’ten Nisan’da 51.2’ye sınırlı gerileme kaydetti.

İmalat sektörünün üretim alt endeksi ise 51.6’dan Nisan’da 47.3’e indi.

Sektörün işe alımları art arda 11. ayda da artış kaydetti, ancak artış 11 ayın en düşük seviyesinde gerçekleşti.

Sektörün girdi ve ham madde maliyetleri TL’deki değer kaybı ve uluslararası ham madde fiyatlarındaki artış nedeniyle keskin şekilde yükseldi. Şirketler girdi fiyatlarındaki artışı fabrika çıkış fiyatlarına yansıttı.

İmalat PMI hakkında değerlendirmede bulunan IHS Markit Ekonomi Direktörü Andrew Harker, “Yaşanan son COVID-19 dalgasının etkileri Nisan ayında Türk imalat sektörüne belirgin şekilde yansıdı. Müşterilerin yeni projelere girmekten uzak durması, üretimi ve yeni siparişleri yavaşlattı. Önümüzdeki aylarda sektörün performansı büyük olasılıkla vaka sayılarının ne kadar hızlı azaldığına bağlı olacak” dedi. (REUTERS)

İmalat PMI nisanda geriledi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!