G-CV0ZL47F6D
USD32,21
EURO34,99
GBP40,98
BIST10.739,57
GR. ALTIN2.504,60
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

İlgezdi, Kültür Bakanı Ersoy’a seslendi: “Size mi inanalım bordrolara mı?”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlgezdi, Kültür Bakanı Ersoy’a seslendi: “Size mi inanalım bordrolara mı?” / Haberin Peşinde Urfa

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, CİMER aracılığıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı’na en düşük ve en yüksek memur maaşlarını sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, CİMER aracılığıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı’na en düşük ve en yüksek memur maaşlarını sordu. Bakanlığın açıkladığı rakamla, elindeki bakanlık çalışanlarına ait bordrolardaki rakamların uyuşmadığına dikkat çeken Akkuş İlgezdi, “Lise mezunu, en düşük memur maaşına 6 bin 126 TL diyen Kültür Bakanı’na sesleniyorum. Benim elimde 25 yıllık bir memurun 5 bin 33 liralık maaş bordrosu var. Siz anca kendinizi kandırırsınız. Aradaki fark nerede? Size mi inanalım bordrolara mı?” dedi.

CHP’nin Kültür ve Sanattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na CİMER aracılığıyla en düşük ve en yüksek memur maaşlarını sordu. Bakanlıktan gelen yanıtta ise şu ifadeler kullanıldı:

BAKANLIĞA GÖRE EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI  6 BİN 126

“Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine yapmış olduğunuz başvurunuz incelenmiş olup, KAMU Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2022 ve 2023 yıllarını kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşme’nin ikinci kısmı birinci bölümünün 5. Maddesine göre ücret zamları belirlenmektedir. 12.05.2022 tarihi itibariyle Bakanlığımızda bekar ve BES kesintisi olmayan lise mezunu; 13. Derecenin 3. Kademesinde memur unvanında görev yapan personele 6,126.00 TL, kadro derecesi 5 olup 1. Derecenin 4. Kademesindeki lisans mezununa 7,187,00 TL net maaş ödenmektedir. Bilgilerinize arz ederim.”

ARADAKİ FARK NEREDE?

Bakanlıktan gelen cevaba ilişkin CHP’li Akkuş İlgezdi, “Bakanlık kadro derecesi 5 olup 1. Derecenin 4. Kademesindeki lisans mezununa 7 bin 187 TL net maaş verildiğini beyan etmiş. Ancak bizim elimizde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda görev yapan 25 yıllık bir memurun maaş bordrosu mevcut. Bordroda da görüldüğü üzere derecesi 1/4 olan 3600 ek göstergeli 25 yıllık bir memurun 2022 Mayıs ayı maaşı, 5 bin 33 liradır. Peki, aradaki 2 bin 154 lira nerede? Bu miktar, bakanlık çalışanlarından neden kesiliyor? Her memurdan bu kadar kesinti yapıldığını öngörürsek bu çok büyük bir meblağ yapıyor” dedi.

5 BİN LİRALIK BORDROYA NE DİYECEKSİNİZ?

Akkuş İlgezdi, “Kültür ve sanat sektörü bitme noktasına gelmişken, sanatçılarımız kan ağlıyorken bu paraları ne yapıyorsunuz? Siz daha Özel Kopyalama Harçları kesintilerinin nerelere harcandığının hesabını vermemişken, şimdi de kültür ve sanat emekçisinin maaşına mı göz diktiniz? Bir de üstüne en düşük kademeli lise mezunu bir memurun, 6 bin 126 TL diyorsunuz. Sizin en kıdemli memurunuz bile 5 bin alıyor. Siz kimi kandırıyorsunuz?” diye sordu.

KÜLTÜR VE SANATA HARCANAN EMEĞİN SORUMLUSUYUZ

“Kültür ve sanatın özel sektöründeki sanat emekçilerini yok saydığınız yetmedi, şimdi de devletin kademelerinde kültür ve sanata emek veren memurlara aynı muameleyi yapıyorsunuz” diyerek iktidara seslenen CHP’li Akkuş İlgezdi, şunları söyledi: “Kültür ve Turizm Bakanlığı çalışanlarının arasındaki maaş adaletsizliği, sanata verilen değerin sadece devletteki yansımasıdır. Bu insanlar nasıl olsa memur, düzenli maş alıyorlar diyerek onların haklarını unuturuz, duymazdan geliriz sanmayın. Emekçinin hakkı emekçiye! Kendi memuruna bunu yapan, özel sektördeki sanat emekçilerine ne yapmaz! Biz oldukça sanatçının emeğini size yedirmeyeceğiz, bugüne kadar yediklerinizin hesabını da soracağız. Kültür ve sanata harcanmış her emeğin, her alın terinin sorumlusu biziz, bunu da kimse unutmasın.”

Hibya Haber Ajansı

İlgezdi, Kültür Bakanı Ersoy’a seslendi: “Size mi inanalım bordrolara mı?”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!