G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.393,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

‘İklim değişikliği ekonomi için büyük tehdit’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

‘İklim değişikliği ekonomi için büyük tehdit’ / Haberin Peşinde Urfa

ABD’de iklim değişikliğinin ekonomiye yönelik tehdidini ele alan hükümet planı, Biden yönetimi tarafından açıklandı. Hükümet yetkilileri iklim değişikliğinin ailelerin tasarrufları ve ekonomideki yeni yatırımlar için sistematik bir tehdit oluşturduğu konu…

ABD’de iklim değişikliğinin ekonomiye yönelik tehdidini ele alan hükümet planı, Biden yönetimi tarafından açıklandı. Hükümet yetkilileri iklim değişikliğinin ailelerin tasarrufları ve ekonomideki yeni yatırımlar için sistematik bir tehdit oluşturduğu konusunda uyardı.

Sıcak hava dalgaları, kuraklık, sel ve orman yangınları gibi iklim kaynaklı felaketler, küresel finansal sistemin istikrarını tehdit ederken ABD’de Joe Biden yönetimi, geçtiğimiz cuma, iklim değişikliğinin ekonomiye yönelik sistematik tehdidini ele almak için bir hükümet planı açıkladı.

Planda ekonominin olası iklim değişikliklerinden nasıl etkileneceği de anlatıldı.

“İklim Dirençli Bir Ekonomi İnşa Etmek İçin Bir Yol Haritası” isimli raporda açıklanan yol haritasında, Beyaz Saray’ın 2030 yılına kadar yerel sera gazı emisyonlarını yarıya indirme planı ve iklim değişikliğinin ekonomi üzerindeki etkisi ele alınıyor. Ayrıca ülkede bu yüzyılın ortasına kadar net sıfır emisyon ekonomisine geçiş yapılması planlanıyor.

600 MİLYAR DOLARLIK HASAR

Bu yıl aşırı hava olayları her 3 Amerikalıdan 1’ini etkiledi ve ülke genelinde tedarik zincirlerini kesintiye uğrattı. Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi’ne göre, son beş yılda aşırı hava olayları Amerikalılara 600 milyar dolara mâl oldu.

Beyaz Saray tarafından yayınlanan bir bilgi notuna göre, iklimle ilgili olası riskler, ABD’li tasarruf sahipleri için şimdiden milyarlarca dolar zarara yol açtı.

Çalışma Bakanlığı raporuna göre, “İklim değişikliği ile mücadeleye ilişkin çabalar, Amerikalı çalışanların ve ailelerinin tasarruflarını iklim değişikliğinin etkilerinden daha iyi koruyacak. Aynı zamanda sermayeyi sürdürülebilir yatırımlara doğru harekete geçirecek” denildi.

Hükümet planında iklim değişikliğini şirketleri nasıl etkileyeceği de açıklandı. Planda Amerikalı ailelerin birikimlerini ve emekli maaşlarını korumanın da amaçlandığı belirtildi.

EKONOMİ İÇİN RİSK

Ulusal Ekonomi Konseyi Başkan Yardımcısı Bharat Ramamurti gerçekleştirdiği basın toplantısında, “İklim değişikliğinin ekonomimiz için sistemik bir risk oluşturduğu konusunda netiz” dedi.

Ulusal iklim danışmanı Gina McCarthy ise Perşembe günü basın toplantısında gazetecilere verdiği demeçte, “İklim değişikliği ekonomimiz için bir risk oluşturuyor ve şimdi harekete geçmeliyiz. Bu yol haritası sadece finansal sistemimizi korumakla ilgili değil – insanları, maaşlarını ve refahlarını korumakla ilgili” dedi.

ABD,Almanya,beyaz,Beyaz Saray,Cuma,Dolar,Dünya,Ekonomi,emekli,Hükümet,Joe Biden,Perşembe,Teknoloji

‘İklim değişikliği ekonomi için büyük tehdit’

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!