G-CV0ZL47F6D
USD32,46
EURO34,82
GBP40,69
BIST9.530,47
GR. ALTIN2.482,56
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

İBB’nin eğitim yardımı başvuruları başlıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İBB’nin eğitim yardımı başvuruları başlıyor / Haberin Peşinde Urfa

İBB’nin dar gelirli üniversite öğrencileri için başlattığı eğitim yardımına başvurular, 15 Eylül’de başlıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’’un seçim vaatlerinden biri olan eğitim yardımının sonuçları ise kasım ayında açıklanacak. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB), üniversite öğrencilerine eğitim yardımı, yeni eğitim-öğretim döneminde de devam ediyor. İhtiyaç sahibi gençlerin eğitim hayatlarına katkı sağlamak için verilen hizmetten geçen yıl 30 bin öğrenci faydalandı. Bu yıl da 30 bin öğrencinin her birine yıllık 3 bin 200 TL yardım yapılması planlanıyor.

15 Eylül’de başlayacak olan eğitim yardımı başvurularının yardımı sonuçları kasım ayında açıklanacak.

BAŞVURULARDA PANDEMİ ÖNLEMİ

İBB’nin eğitim yardımına başvurular, geçen yıl internet üzerinden yapılıyor, evraklar ise yüz yüze teslim ediliyordu. Bu yıl pandemi süreci nedeniyle başvurular hem internet üzerinden yapılacak hem de evraklar online kanalla teslim edilecek.

Üniversite öğrencileri https://gencuniversiteli.ibb.istanbul/ adresini ziyaret ederek form dolduracak ve istenen belgeleri hazırlayıp yine aynı adres üzerinden sunacak.

BAŞVURU ŞARTLARI:

* T.C. vatandaşı olmak, öğrencinin kendisinin veya ailesinin/anne-baba vefat durumunda yakınının İstanbul’da ikamet etmesi, önlisans veya lisans öğrencisi olmak, normal öğrenim süresinin içinde eğitimine devam ediyor olmak, devlet üniversitesinde okuyor olmak veya vakıf /özel üniversitede yüzde 100 burslu öğrenci olmak, ara sınıf ve son sınıf öğrencileri için yıl sonu başarı notunun en az 100 üzerinden 53 ya da 4 üzerinden 2,00 olması, gelir durumu açısından maddi desteğe ihtiyacı olmak.

HANGİ BELGELER TESLİM EDİLECEK?

* Öğrenci belgesi ve not durumunu gösteren transkript, nüfus cüzdanı fotokopisi, sabıka kaydı/disiplin cezası almadığına dair belge, ailenin maddi durumunu gösteren belgeler, varsa okuyan kardeşleri gösteren belgeler, varsa kendisinin ya da aile bireylerinin engelli raporu fotokopisi, öğrencinin kendisi ve ailesi için ikametgah belgesi, öğrencinin banka hesap bilgilerini içeren belge.

KİMLER BAŞVURU YAPAMIYOR?

* Eğitim yardımından açıköğretim fakültesinde okuyan öğrenciler, uzaktan eğitim alanlar, ücretli değişim programında bulunanlar, 25 yaşından büyükler, öğrenim görüyorken yüz kızartıcı bir eylemden dolayı disiplin cezası alanlar, yüz kızartıcı bir sebeple hüküm giyenler, yüksek lisans ve doktora öğrencileri başvuramıyor.

İBB’nin eğitim yardımı başvuruları başlıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!