G-CV0ZL47F6D
USD32,27
EURO34,77
GBP40,62
BIST10.267,09
GR. ALTIN2.412,07
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

İBB, yağış için önlemlerini aldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İBB, yağış için önlemlerini aldı / Haberin Peşinde Urfa

İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) yoğun yağışın yol açabileceği olumsuzlukların önüne geçmek amacıyla son 1 ayda Anadolu ve Avrupa Yakası’nda 7 bin 719 baca, 13 bin 17 ızgara, 51 bin 266 metre açık kanal ve 148 bin 970 metre kapalı kanalın temizlendiğini açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) yoğun yağışın yol açabileceği olumsuzlukların önüne geçmek amacıyla son 1 ayda Anadolu ve Avrupa Yakası’nda 7 bin 719 baca, 13 bin 17 ızgara, 51 bin 266 metre açık kanal ve 148 bin 970 metre kapalı kanalın temizlendiğini açıkladı.

İstanbul’da 6 bin 287 personel, 2 bin 155 araç, iş makinesi ve ekipman ile hazır bekleyen İBB ekipleri olumsuzluklara anında müdahale etti. 

İBB ekipleri tarafından aylar öncesinde başlayan hazırlıklarda, tıkanma ihtimali bulunan mazgallar temizlendi. Kanallar incelenerek,  temizlenmesi gerekenlere müdahale edildi. Yağışın başlamasıyla birlikte de ekipler, ortaya çıkabilecek olumsuzluklara müdahale için sahada hazır bekledi.

Esenyurt’a anında müdahale

Esenyurt Haramideresi taşması nedeniyle çevre sokaklarda su baskınları ihbarları alındı. Ekipler olaya kısa sürede müdahale edildi. Bölgede temizlik, destek ve sosyal hizmet çalışmaları devam ediyor.

Sarıyer’de metrekareye 69 kg yağmur düştü

İstanbul’da zaman zaman etkili olan yağışta en fazla Sarıyer etkilendi. Sarıyer’de metrekareye 69 kg yağış düştü. Diğer bazı ilçelerdeki rakamlar da şu şekilde oluştu: Beykoz 53 kg/m2, Kartal 30 kg/m2 ve Arnavutköy 19 kg/m2. Diğer bölgelerde 5-15 kg/m2 aralığında yağış değerleri kaydedildi.

Baca, ızgara ve kanallar temizlendi

Sel ve su baskınları için her an hazırlıklı olan İBB, son 1 ayda Anadolu ve Avrupa Yakası’nda 7 bin 719 baca, 13 bin 017 ızgara, 51 bin 266 metre açık kanal ve 148 bin 970 metre kapalı kanal temizliği yaptı.

Meteorolojik durum

Gün boyu molalarla yer yer kuvvetli şekilde devam etmesi beklenen yağışların akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Gün nasıl başladı?

Sabah saatlerinden itibaren; Arnavutköy, Eyüpsultan ve Sarıyer ilçelerinde başlayan kuvvetli sağanak yağmur ilerleyen saatlerde etkisini artırarak il genelinde etkili oldu. Özellikle Esenyurt ve Arnavutköy ilçelerinde 30-45 dakika gibi kısa zaman diliminde ani şekilde etkili olan sağanak yağmur, Sarıyer ve Beykoz ilçelerinde yoğun şimşek ve yıldırım aktivitesi eşliğinde kuvvetli şekilde etkili olmaya devam ediyor.

Hibya Haber Ajansı

İBB, yağış için önlemlerini aldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!