G-CV0ZL47F6D
USD32,23
EURO34,98
GBP41,08
BIST10.400,48
GR. ALTIN2.410,46
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

HİRANUR VAKFINDA 6 YAŞINDA Kİ ÇOCUĞA CİNSEL İSTİSMAR DAVASINDA MAHKEME KARARINI AÇIKLADI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

6 yaşında ki çocuğa cinsel istismar davasında mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme baba Yusuf Ziya Gümüşel’e 20 yıl hapis, Kadir İstekli’ye 30 yıl ve anne Fatma Gümüşel’e ise 16 yıl 8 ay hapis cezası verdi.

İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in, kızı H.K.G.’yi 6 yaşındayken 29 yaşındaki Kadir İstekli ile “evliliğe” zorlayarak istismara maruz bırakmasına dair açılan davanın yedinci duruşması Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Gizlilik kararı nedeniyle basına kapalı görülen duruşmada bugün karar çıktı. 

Mahkeme, baba Yusuf Ziya Gümüşel’e 20 yıl, H.K.G.’nin zorla “evlendirildiği” Kadir İstekli’ye 30 yıl, anne Fatıma Gümüşel.’e ise 16 yıl 8 ay hapis cezası verdi.

Ne olmuştu?

BirGün yazarı Gazeteci Timur Soykan, 3 Aralık’taki “Karanlık dünya bir çocuğu yuttu: Tarikat karanlığında henüz 6 yaşında…” başlıklı yazısında, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya G.’nin kızı H.K.G.’yi 2002’de altı yaşındayken imam nikahıyla ‘evlendirdiğini’, kadının çocukluğu boyunca cinsel istismarda bulunduğunu yazmıştı. Yaşananlar, H.K.G.’nin şikayetiyle ortaya çıkmıştı.

Soykan, 7 Aralık’ta BirGün’de yayımlanan “Utancın fotoğrafları” başlıklı yazısında da H.K.G.’nin çocuk yaşta gelinlik giydirildiği fotoğrafları yayımlamıştı.

Sosyal medyada tepki yağan olaya ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıklama yapmış ve davaya müdahil olunduğunu duyurmuştu.

Kadir İ. ve Yusuf Ziya G. tepkiler üzerine, İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararıyla gözaltına alınmış, ardından tutuklanmışlardı.

Hazırlanan iddianamede;  “zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı” ve “cinsel saldırı” suçlarından Kadir İ. hakkında 30 yıldan az olmamak, baba Yusuf Ziya G. ve anne Fatma G. hakkında da 18 yıldan az olmamak kaydıyla hapis cezası talep edilmişti.

HİRANUR VAKFINDA 6 YAŞINDA Kİ ÇOCUĞA CİNSEL İSTİSMAR DAVASINDA MAHKEME KARARINI AÇIKLADI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!