G-CV0ZL47F6D
USD32,26
EURO34,71
GBP40,39
BIST10.336,50
GR. ALTIN2.401,59
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Hesabına yanlışlıkla 100 bin dolar yatırıldı, başına gelmeyen kalmadı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Konya’da uluslararası ticaretle uğraşan Mehmet Deniz Gönen’in (30), hesabına özel bir banka tarafından yanlışlıkla 100 bin dolar yatırıldı. Hesabındaki parayı görür görmez şaşkına dönen Gönen, olayın doğru olup olmadığı anlamak için hisse senedi alıp, sattı. Paranın gerçek olduğunu anlayınca müşteri hizmetlerini arayarak durumu anlatan Gönen, alım-satım yaparken edilen zarar nedeniyle bankaya borçlu oldu. Mağduriyetinin giderilmesini isteyen Gönen, “Benim hesabıma yanlışlıkla gönderilen para yüzünden hem ana paramdan oldum, hem hisse senetlerim gitti hem de bankaya bin 965 dolar borçlu oldum” dedi.

Konya’da, uluslararası ticaretle uğraşan Mehmet Deniz Gönen’in hesabına 21 Mart tarihinde özel bir banka tarafından yanlışlıkla 100 bin dolar para transferi yapıldı. Bankanın müşteri hizmetlerini arayarak durumu anlatan Gönen’e hesabında 45 dolar olduğu söylendi. Paranın halen hesabında bulunduğunu fark eden Gönen, paranın gerçek olup olmadığını anlamak için hisse senedi alım-satımı yaptı. Paranın gerçek olduğunu anlayan Gönen, tekrar müşteri hizmetlerini arayarak bilgi verdi.

“BU İŞTE BİR GARİPLİK OLDUĞUNU ANLADIM”

Hesabında parayı görünce şaşırdığını belirten Gönen yaşadıklarını şöyle anlattı; “21 Mart tarihinde daha önce bin 490 dolar bulunan hesabıma 672 euroluk bir para transferi işlemi gerçekleştirdim. Akşam saatlerinde hesabıma baktığımda parayı 100 bin dolar olarak gördüm. Bende bu paranın gerçek olup olmadığını teyit etmek için müşteri hizmetlerini aradım. Müşteri hizmetleri bana hesabımda 45 dolar bakiyeniz ve bir uçak firmasına ait hisse senedinim olduğunu söyledi. Bende büyük bir bankanın böyle bir hata yapabileceğine ihtimal vermediğim ve elimde de iş olduğu için telefonu kapattım. Sonrasında da hesap gerçek mi değil mi çünkü yeni bir hesap olduğu için acaba sanal bir para mıdır diye bir hisse senedi alım-satım işlemi yaptım. Baktım ki komisyon bedelleri kesiliyor, işlem gerçek bende bütün hisse senetlerini hemen sattım. Çünkü işte bir gariplik olduğunu anladım. Hesabı etkisizleştirip, çıkış yaptım”

“BAKİYEM EKSİYE DÜŞTÜ”

Bir gün sonra kendi bakiyesinin eksiye düştüğünü ifade eden Gönen, konuşmasına şöyle devam etti;

“HEM KENDİ PARAM GİTTİ HEM DE BORÇLANDIM”

Hem kendi parasının gittiğinin hem de borçlu duruma düştüğünü belirten Mehmet Deniz Gönen, “Ben bu parayla hisse senedi aldıktan sonra satmayabilir, başka bir hisse senedine aynı gün hisse senedi transfer edebilirdim. Ve bunu hiçbir şekilde geri alamazlardı. Ben bir başkasının parasını istemediğim için, hukuksuz olduğu için hiçbir şekilde işlem yapmadım. Benim hesabıma yanlışlıkla gönderilen para yüzünden hem anaparamdan oldum, hem hisse senetlerim gitti hem de bankaya bin 965 dolar borçlu oldum. Benim mağduriyetim giderilmedi. Bankanın bana yaptığı bu haksızlığın bir an önce çözülmesini istiyorum” diye konuştu.


Hesabına yanlışlıkla 100 bin dolar yatırıldı, başına gelmeyen kalmadı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!