G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Hava yolu şirketlerinden 14 günlük karantina kuralına karşı dava

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Britanya’nın en büyük hava yolu şirketleri British Airways, easyJet ve Ryanair, ülkeye giriş yapan kişilere 14 gün karantina zorunluluğu uygulamasına karşı dava açtı. Salgın nedeniyle ağır darbe alan şirketler, sadece yüksek riskli ülkelerden gelen kişilere karantina uygulanmasını istiyor.

Britanya’da hava yolu şirketleri British Airways, easyJet ve Ryanair, hükümetin ülkeye girişte 14 gün karantina uygulanması düzenlemesine karşı yüksek mahkemede önceki gün dava açtı. Şirketler, sadece salgın açısından “yüksek riskli” ülkelerden dönüşlerde söz konusu uygulamanın geçerli olmasını talep ediyor.

Corona virüsü salgınında vaka ve ölüm sayılarında dünyada ilk sıralarda yer alan Britanya’da, havacılık sektörü de süreçten ağır darbe almıştı.

Financial Times’ın haberine göre, söz konusu şirketler, geçen hafta yürürlüğe giren 14 günlük karantina uygulamasının “orantısız” ve “kusurlu” olduğunu, başta turizm olmak üzere Britanya ekonomisi üzerinde yıkıcı etkileri olacağını, binlerce kişinin bu nedenle işini kaybedeceğini öne sürdüler.

KORİDOR TALEBİ

Ulaşım sektöründeki birçok firma hükümete “hava köprüleri” ya da “seyahat koridorları” sistemi oluşturulması ve bu sayede salgın açısından Britanya ile benzer seviyelerdeki ülkelere karantina olmadan yolculuk yapılabilmesi çağrısında bulunmuşlardı.

Türkiye, Yunanistan ve Portekiz’in de aralarında bulunduğu bir dizi ülke, görece yüksek seviyedeki corona virüsü enfeksiyon oranına rağmen Britanya ile bu tür bir anlaşma yapmaya gönüllü olduklarını açıklamışlardı.

Karantina uygulamasına dava açan üç şirket, “hava köprülerinin” ne zaman ve nasıl oluşturulacağı konusunda herhangi bir somut veri olmadığını belirttiler.

EN KÖTÜ YIL

Hükümet ise, karantina uygulamasının ikinci dalgayı engellemek için gerekli olduğunu, bu sayede dışarıdan ülkeye virüs girişinin engelleneceğini, uygulamanın halk tarafından da desteklendiğini belirtiyor.

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), 2020 yılını “havacılık tarihinin en kötü yılı” olarak nitelendirmiş ve sektör için bu yıl 84,3 milyar dolarlık rekor zarar öngörüsünde bulunmuştu.

Hava yolu şirketlerinden 14 günlük karantina kuralına karşı dava

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!