G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,05
GBP40,87
BIST10.202,92
GR. ALTIN2.457,14
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Hastalığını yendi İstanbul’u yürüyerek gezecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hastalığını yendi İstanbul’u yürüyerek gezecek / Haberin Peşinde Urfa

​Kalça gelişim geriliği sebebiyle 5 senedir yürümekte zorluk çeken 68 yaşındaki Yeter Şahin, Bağcılar Belediyesi Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Kültür Merkezi Spor Salonu’nda 3 aylık sporla sağlığına kavuştu.

Bastonunu attığını söyleyen Şahin, “Hiçbir yere gidemiyordum. Şimdi cesaretim var. İstanbul’u semt semt yürüyerek gezeceğim” dedi.

Bağcılar’da yaşayan 3 çocuk annesi Yeter Şahin’in (68) çocukluğundan gelen kalça gelişim geriliği yıllar geçtikçe ilerlemeye başladı. 2002 yılında ameliyat olan Şahin’in durumunda yine düzelme olmadı. 2018’ten itibaren ise Şahin artık bastonu olmadan adım atamaz hale geldi. Fiziksel zorlukların dışında sosyal yaşamı da olumsuz etkilendiğini belirten Şahin, “Doktorum bana spor yapmam gerektiğini söyledi. Onun tavsiyesiyle spora yöneldim. Araştırmalarım sonucunda Bağcılar Belediyesi Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Kültür Merkezi’nde güzel eğitim verildiğini öğrendim. Burada hocamız benimle yakından ilgilendi. Kendimi çok özel hissettim. Onun söylediklerine bire bir uyarak kendimi toparladım. Şimdi eski sağlıklı halime döndüm” dedi.

2 ay sonra bastonu bıraktı.

Baston kullanmayı bıraktığını söyleyen Şahin şöyle devam etti: “5 senedir çok zorluk çektim. Arkadaşlarımla sevdiklerimle kimseyle görüşemiyordum. Hiçbir yere gidemiyordum. Şimdi cesaretim var. İstanbul’u semt semt yürüyerek gezeceğim. Yaş kaç olursa olsun sporun zararı yok karı var” dedi.

Doktor raporuyla gelen eklem rahatsızlığı olan kadınlara yardımcı olduklarını söyleyen eğitmen Ayşe Aydın da “3 ay önce bize başvuran Yeter hanıma da uygun antrenman programı verdik. Yaşam kalitesini artıracak beslenme programı uyguladık. İki ay sonra güzel sonuçlar aldık ve bastonu bıraktı” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı

Hastalığını yendi İstanbul’u yürüyerek gezecek

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!