G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

HARRAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİNDE DOKTORLAR İSTİFA EDİYOR, ŞANLIURFA SAĞLIĞINDA NELER OLUYOR ?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Polat yaptığı açıklamada; “Şanlıurfa’da bitmek bilmeyen sağlık sorunu ve değer verilmeyen doktorlar Başta Harran üniversitesi Tıp fakültesi olmak üzere diğer Devlet hastahanelerinde doktorlar istifa edip özel hastanelere geçiyorlar. Harran üniversitesi Tıp fakültesi hastanesi’nde Doktorların bir bir istifa etmesi nedeniyle 9 bölüm kapanmıştır.

Harran üniversitesi Tıp fakültesi hastanesi ‘nde Prof. Dr. Mehmet Emin Güldür’ün istifası ile Patoloji bölümü kapandı. Şanlıurfa’nın tek Onkoloji doktoru Prof.Dr. Hakan Hatipoğlu, Göğüs Cerahi Uzm. Doç. Dr. Atalay Şahin, Radyoloji Uzmanı Dr. Mehmet Kolu geçen yıl istifa etmişti.
Yine Üniversitenin Tek Nefroloji Doktoru Prof. Dr. Metin Sarıkaya da bu yılın Ocak ayında görevinden ayrıldı ve hastanedeki Refroloji bölümü kapandı.

Yine Harran üniversitesi Tıp fakültesi hastanesinde Çocuk Ruh sağlığı ve hastalıklarından sorumlu Doç. Dr. İsmail Akaltun ve Kardiyoloji bölümünde Doç. Dr Fatih Güngören istifa edip ayrıldı. Son bir buçuk yılda 9 bölüm kapandı.

Yine Şanlıurfa Mehmet Akif inan Hastanesinde görev yapan Kulak burun boğaz bölümünde Doç. Dr. Mehmet Erkan Kaplama istifa etti ve özel hastaneye gitti.

Üniversite Hastahaneleri sadece sağlık hizmetleri sunan hastaneler değil, aynı zamanda bir eğitim alanıdır. Bu hastanelerde hekimler ve tıp öğrencileri de eğitim görüyorlar. Bu Hastanede 9 bölümün kapanması demek tıp öğrencilerinin bu alanlarda eğitim görmemesi demektir. Aynı zamanda doktorlarda gelen hastayı tedavi ve Ameliyat yapamamasına neden oluyor.

Örnek: Tümör Cerrahisi tedavi uyguladığı bir hastayı Patolojiye gönderiyor ama O bölüm kapalı Doktor Ameliyat anında O tümörün iyi huylumu, kötü huylumu olduğunu nerden bilecek ki ona göre operasyon yapsın. Hastahanelerde aşırı yoğunluk var doktor sayısı yetersiz her poliklinik önünde uzun kuyruklar var, doktorlar 5 dakika bile bir hastaya ayıramıyor buda işlerini özveri ile yapamadıklarından vicdanen rahatsız ve huzursuz oluyorlar.

Doktorların çoğunluğu yoksulluk sınırı altında maaş alıyor. Tanıdık bir çok Hekim arkadaşlarla görüştüğümüzde söyledikleri söz “Hekimler hiç bir dönemde bu kadar değersizleştirilmedi .
Hekimler hiç bir dönemde bu kadar cehaletle şiddette maruz kalmadı. Hekimler hiç bir dönemde bu kadar geçim derdine girmedi” diyorlar. Yine söylediklerine göre yaklaşık iki yılda 8 binin üzerinde doktor kamudan istifa etmiş, bazılarıda emekliliğini istiyor” diyorlar ve yine “Şu ana kadar kamudan bu denli yoğun istifa hiç olmadı” diyorlar.

29 Ekim 1923 ‘ de Cumhuriyet kurulurken bu ülkede 333 Doktor, 4 Hemşire ve 165 Ebe vardı.
Sadece 60 Eczane vardı bunun 8’i Türk idi. Fert başına milli gelir 45 dolardı. Ortalama ömür 40 yaşdı. Millet Verem, sıtma, tifo, tarahum, frengi hastalığından kırılıyordu. Her doğan 100 çocuktan 40′ ölüyordu. Doğum yapan kadınların yüzde 18′ i ölüyordu. Bir tek Dar-ül Fünün Şimdiki Boğaziçi Üniversitesi vardı. Bir tek diş doktoru yoktu, millet pense ve kelpeten ile dişini çekiyordu. Türkiye’de diş doktoru ancak 1964 yılında mezun oldu.

1923-2002 Arası Cumhuriyet hükümetleri yaklaşık 70 tane Tıp fakültesi açtı. Her yıl yaklaşık 5 bin doktor mezun veriyor. Akp her şeyde hazıra kondu fakat hiç bir şeyin kıymetini bilmedi her şeyi çığrından çıkardı. Sağlık çökmek üzere artık aklını başına almalı ve derhal tedbirler almalı yoksa sağlıksız bir nesil ile karşı karşıya kalırız.
Atalarımız “Sağlam kafa sağlam vücut ‘ta bulunur demişler.” ifadelerini kullandı.

HARRAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİNDE DOKTORLAR İSTİFA EDİYOR, ŞANLIURFA SAĞLIĞINDA NELER OLUYOR ?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!