G-CV0ZL47F6D
USD32,50
EURO34,69
GBP40,29
BIST9.693,46
GR. ALTIN2.496,86
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Hamileyken Kaçınmanız Gereken 9 Egzersiz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hamileyken Kaçınmanız Gereken 9 Egzersiz / Haberin Peşinde Urfa

Hamilelikte egzersiz yaparken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Gebelikte egzersiz zararları bu makalemizde sizlerle… Hamile bir kadına genellikle yorucu

Hamilelikte egzersiz yaparken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Gebelikte egzersiz zararları bu makalemizde sizlerle… Hamile bir kadına genellikle yorucu aktivitelerden kaçınması tavsiye edilir ve bu aktiviteleri düşündüğünüzde akla ilk gelen şeylerden biri egzersizdir. Bununla birlikte, hamilelik sırasında egzersizin atlanması mantıklı görünse de, eğitimli bir kişinin rehberliğinde doğru tür egzersizlerin seçilmesi ve yapılması koşuluyla, hamilelik sırasında egzersiz yapmak çok güvenlidir. Gelişmekte olan fetüsü etkileyebileceğinden, karına veya bele baskı uygulayan yüksek etkili egzersizlerden kaçınılmalıdır.

Yazı İçeriği

  • Gebelikte Egzersiz Yapmak Güvenli mi?
  • Hamilelikte Ne Zaman Egzersiz Yapılmaz?
  • Hamilelikte Kaçınılması Gereken 9 Egzersiz
    • 1. Yüksek Etkili Aerobik Egzersiz
    • 2. Ağır Yük Kaldırma
    • 3. Karın Üzerine Yatmak
    • 4. Sporla İletişim Kurun
    • 5. Bisiklete binme
    • 6. Egzersizler
    • 7. Sauna / Sıcak Yoga
    • 8. Zor Yoga Aşamaları
    • 9. Sırt Eğme Egzersizleri
  • Hamilelikte Egzersiz İçin Güvenlik İpuçları
  • Hamilelikte Egzersiz Sıklığı

Gebelikte Egzersiz Yapmak Güvenli mi?

Hamilelik sırasında her gün hafif egzersizler yapmak güvenlidir. Sıkı ve stresli egzersizlerden kaçınarak, bazı basit egzersizlerle formda ve sağlıklı kalabilirsiniz. Hafif egzersizler yapmak size sadece dayanıklılık ve enerji vermekle kalmaz, aynı zamanda size iyi bir uyku sağlar, stresi azaltır ve vücudu doğum için ayarlar.

gebelikte egzersiz ne zaman başlar

Hamilelikte Ne Zaman Egzersiz Yapılmaz?

Tipik olarak, ilk trimesterde kaçınılması gereken bazı egzersizler ve ikinci ve üçüncü trimester için uygun olmayan bazı egzersizler vardır . Egzersizleri, her egzersizin vücudun çeşitli kasları üzerindeki etkisini anlayan bir uzmandan öğrenmek daha iyidir. Diyabet, kalp problemleri, düşük plasenta, zayıf uterus veya kanama gibi durumlarınız varsa, egzersiz rejimine başlamadan önce tıbbi yardım almalısınız.

Hamilelikte Kaçınılması Gereken 9 Egzersiz

hamilelikte egzersiz

Hamilelik sırasında hangi egzersizlerden kaçınmanız gerektiğine karar verirken içgüdüleriniz en iyi karar vericidir. Büyüyen bir bebek yumruğu, ağırlık merkezini önemli ölçüde kaydırır ve vücut hareketini kısıtlar. Aşağıdakiler hamilelik sırasında kaçınabileceğiniz bazı aktivitelerdir.

1. Yüksek Etkili Aerobik Egzersiz

Ağır atlama, koşu ve efor içeren egzersizler, bu sırada dengeyi kaybetme şansı olduğu için bu dönemde kaçınılabilir.

2. Ağır Yük Kaldırma

hamilelikte ağırlık kaldırmak

Ağırlık kaldırarak ağırlık antrenmanı içeren egzersizler, rahim üzerine baskı yaparak karnın çekilmesine neden olur. Baş üstü omuz presleri de sırtın alt kısmına baskı uygular.

3. Karın Üzerine Yatmak

Karın üstü yatmak ve egzersiz yapmak fetüs için çok zararlı olabilir. İlk üç aylık dönemden sonra sırtüstü yatmak bile biraz rahatsız edici olabilir. Her iki pozisyonda da egzersizler rahatsızlığa neden olur ve önlenebilir.

4. Sporla İletişim Kurun

Voleybol, basketbol, ​​at binme gibi aktif sporların yaralanma riski yüksektir. Bağlar ve kemikler hamilelik sırasında daha kırılgan olma ve hasar görme eğilimindedir.

5. Bisiklete binme

Bisiklete binme çok iyi bir fiziksel egzersizdir. Ancak hamilelik sırasında büyüyen rahim, döngüyü dengelemenizi zorlaştırabilir. Yerçekimi merkezinin değişmesi nedeniyle düşme ve düşme şansı daha fazladır.

6. Egzersizler

Egzersizler, karın çevresindeki alanı şekillendirmek için harika egzersizlerdir. Ancak özellikle hamileliğin ilk üç ayında kaçınılması gereken bir egzersizdir. Alt karın kaslarının çekilmesi, rahim ve bebeğe aşırı strese neden olabilir.

7. Sauna / Sıcak Yoga

Aşırı sıcağa maruz kalmak gelişmekte olan bebek için zararlıdır ve bu nedenle hamilelik sırasında sıcak sauna banyolarından veya sıcak yoga tekniklerinden kaçınılmalıdır.

hamilelikte yoga

8. Zor Yoga Aşamaları

Yoga hamilelik sırasında çok iyidir ve aslında rahatlamak ve stresten arındırmak için alabileceğiniz birçok doğum öncesi yoga kursu vardır. Bununla birlikte, çok fazla bükülme ve bükülme gerektiren bazı yoga duruşları vardır. Hamile kalmadan önce yoga yaptıysanız, hamilelik sırasında bu aşamalara devam etmeden önce doktora veya eğitimli bir yoga eğitmenine danışın.

9. Sırt Eğme Egzersizleri

Örneğin güneşi selamlama gibi sırtın bükülmesini içeren egzersizler ve yoga duruşları hamilelik sırasında yapılmamalıdır. Bu duruşlar rahimde gereksiz bir çekmeye neden olur ve bu da fetüsü etkileyebilir.

Hamilelikte Egzersiz İçin Güvenlik İpuçları

Hamilelik sırasında egzersiz yaparken vücudunuzdaki değişiklikleri anlamanız çok önemlidir. Bağların ve kemiklerin kaybolmasına, istirahat kalp atış hızının artmasına ve dengesizlik hissine yol açan hormonal değişiklikler, bir egzersiz rutini için mevcut seçenekleri kısıtlar. İşte hamileyken yapmamanız gereken egzersizlerden bazıları:

  • Kendinizi herhangi bir egzersiz yapmaya zorlamayın. Vücudun herhangi bir yerinde ağrı, mide bulantısı, baş dönmesi, baş ağrısı veya nefes darlığı olduğunda durun veya en azından kısa bir süre duraklayın.
  • Karın veya sırtınızın alt kısmına herhangi bir baskı uygulayan egzersizler yapmayın.
  • Uzmanlara danışmadan egzersizlerinizi yapmayın.
  • Önceden var olan herhangi bir tıbbi durum varsa, doktorunuza danışmadan egzersiz yapmaya başlamayın.
  • Kendinizi sıcak güneşte veya sıcak su banyosunda göstermeyin. Çevre sıcaklığını vücut sıcaklığına eşit ayarlayın.

Daima şunları unutmayın: Susuz kalmamak ve sıvı kaybını yenilemek için bol su için.

Pratik derin nefes egzersizleri sonunda büyüyen fetüse iyi oksijen kaynağı veren oksijen alımını artırmak için.

gebelikte egzersiz

Hamilelikte Egzersiz Sıklığı

Doktor egzersiz yapmaya devam ederse, haftanın dört günü günde yaklaşık 30 dakika hafif bir egzersiz rejimi uygulayabilirsiniz. Bununla birlikte, yürüme ve diğer fiziksel aktiviteler normalde eskisi gibi yapılabilir.

Annelik yolculuğunda formda ve aktif kalmak her kadın için çok önemlidir. Düzenli işlerin dışında, birkaç dakikalık esneme ve egzersiz, vücudu güvenli ve kolay doğum için hazırlamada uzun bir yol kat edebilir. Bilinçli bir egzersiz seçimi yapmak, her türlü komplikasyonun uzak tutulmasını sağlar.

egzersiz,gebelik,hamilelik,hamilelikte egzersiz,hamilelikte yoga

Hamileyken Kaçınmanız Gereken 9 Egzersiz

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!