G-CV0ZL47F6D
USD32,53
EURO34,86
GBP40,51
BIST9.645,02
GR. ALTIN2.430,61
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Hamilelikte cilt lekeleri nasıl geçer? Hamilelikte leke nedenleri ve cilt lekeleri doğal çözüm

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hamilelikte cilt lekeleri nasıl geçer? Hamilelikte leke nedenleri ve cilt lekeleri doğal çözüm / Haberin Peşinde Urfa

Hamilelik döneminde değişen hormonlardan dolayı ortaya çıkan lekelenmeler, ne kadar can sıkıcı olsa da üzülmeyin bununda çözümü var! Hamilelik lekelerinin en kolay nasıl geçeceğini düşünüyorsanız, leke karşıtı doğal çözümlerle bu isteğinizi yerine getirebilirsiniz. Hamilelikte cilt lekeleri nasıl geçer? Hamilelikte leke oluşumu nedenleri ve çözümleri:

Hamilelik döneminde değişen hormonlardan dolayı ortaya çıkan lekelenmeler, ne kadar can sıkıcı olsa da üzülmeyin bununda çözümü var! Hamilelik lekelerinin en kolay nasıl geçeceğini düşünüyorsanız, leke karşıtı doğal çözümlerle bu isteğinizi yerine getirebilirsiniz. Hamilelikte cilt lekeleri nasıl geçer? Hamilelikte leke oluşumu nedenleri ve çözümleri:

Fiziksel görünümüne önem veren kadınlar için bakımları ve güzellikleri her şeyden önce gelir. Fıtratları gereği kadın doğası ve güzellik algısı sebebiyle yüzlerinde çıkan ufak bir sivilce bile çileden çıkmaları için yeterli iken, hamilelikte değişen hormonlardan dolayı oluşan cilt lekeleri tam bir kabustur. Bedensel ve ruhsal farklılıkların yoğun olarak görüldüğü hamilelik dönemi sonrasında sarkan göğüsler, karın çatlaklıkları ve cilt lekeleri baş edilmesi zor sorunlardandır. Hamilelikte oluşan bu sorunların kalıcı hale gelmemesi için doğru ve doğal güzellik uygulamaları ile bunun üstesinden gelebilirsiniz. Değişen hormonlardan dolayı vücutta en çok etkilenen bölge yüzdür. Melasma olarak da nitelendirilen hamilelik lekeleri, bacak ve kol gibi çeşitli yerlerde görülse de en sık yüzde rastlanır. Yüz haricinde yanaklar, boyun, alın ve dudak üstünde de hamilelik lekeleri görülebilir. Lekelenmeler kişinin genel sağlık durumu ve hormon yapısına göre değişiklik gösterir. Hamile lekeleri hormonların haricinde doğum kontrol hapı kullanıldığı zaman ya da yüzde uygulanan ağda veya bazı kozmetik ürünler sebebiyle de ortaya çıkabilmektedir. Peki hamilelikte oluşan lekelenmeler nasıl geçer, doğal çözümleri neler? İşte anne adaylarında görülen cilt problemlerine doğal çözümler…

HAMİLELİKTE LEKE NEDEN OLUR? HAMİLELİKTE LEKELENME SEBEPLERİ:

Yağlı ve esnek bir cilt türü olan hamilelerde cilt lekelerine daha seyrek rastlanırken, kuru ciltliler bu durumdan daha fazla etkilenir. Hafif kahverengimsi lekeler, çoğu zaman normal yaşantıda görülen güneş lekelerine benzer. Genetik etkenler, güneş, yanlış beslenme şekli, hamile kalmadan önce uzun süreli kullanılmış bazı ilaçlar cilt lekelerine sebep olabilir.

İlaç kullanılmasa bile hamilelikte baskın olan östrojen, progesteron ve pigmentleri aktif hale getiren kloasma hormonu hiperpigmentasyonun artmasına neden olur. Böylelikle cilt daha da hassas bir hal alır ve pek çok hamilenin ortak sorunu hiperpigmentasyon (malezma) ortaya çıkar.

HAMİLELİK LEKELERİ NE ZAMAN BAŞLAR? HAMİLELİKTE LEKELENME NERELERDE GÖRÜLÜR?

Hamileliğin ilk 2,5 ayından sonra oluşmaya başlayan hamilelik lekeleri, özellikle de cilt kararması sonucunda ultraviyole ışınlarına yoğun  maruz kalındığında ortaya çıkar. Hamilelikte lekelenmelerin görüldüğü alanlar; yüz, ellerin sert kısımları, omuz, sırt, dekolte bölgesi, kol ve bacakların dışa dönük yüzeyleridir.

HAMİLELİK LEKESİ NASIL GEÇER? HAMİLELİKTE CİLT LEKELERİ NASIL GEÇER? HAMİLELİK LEKELERİ İÇİN DOĞAL ÇÖZÜMLER

Hamilelikte aşırı kilo artışı ve hormonların değişmesiyle ciltte bir takım lekeler ortaya çıkabilir. Bu lekeler estetik olarak hoş olmayan bir görünüme sebep olur. Alacağınız bazı önlemlerle bu lekelerden kurtulabilirsiniz.

-KESİLMİŞ SÜT:

Kesilen süt hamilelikte oluşan cilt lekelerini ortada kaldırmak için uygulanabilecek en etkili yöntemlerden biridir. Kesilen sütü her akşam yatmadan önce lekelerin olduğu bölgeye uygularsanız lekelerden kurtulabilir hatta oluşmalarını engelleyebilirsiniz.

-LİMON SUYU:

Limon doğal bir beyazlatıcıdır. Limonun içinde bulunan asitler ciltte oluşan lekeleri ve kararmaları engeller.

-E VİTAMİNİ VE HİNT YAĞI:

E vitamini ve Hint yağı karıştırıp her akşam yatmadan önce lekelere sürülürse cilt lekelerinde gözle görülen bir azalma olur.

-KAYISI, ÇİLEK VE SALATALIK SUYU:

Kayısı, çilek ve salatalık suyunu aynı oranda bir kabın içinde karıştırın. Bu karışımı cildinize uygulayın. Bu şekilde 20 dakika bekleyin ve cildinizi ılık su ile durulayın.

-SOĞAN:

Bir soğanı kesin ve lekelerin olduğu bölgeye günde 2 kere uygulayın. Lekelerin zamanla yok olduğunu göreceksiniz.

-NİŞASTA TOZU VE SUSAM TOHUMU:

Nişasta ve susam tohumunu bir kabın içinde iyice ezin. Bu iki maddeyi bir krem kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin. Oluşan karışımı cilt lekelerine her gün düzenli olarak sürün. 

hamilelik lekeleri nasıl geçer,hamilelikte cilt lekesi,hamilelik lekeleri için doğal maskeler,Hamilelik lekeleri İbrahim Saraçoğlu,hamilelikte oluşan lekeler,hamilelik lekeleri ne zaman geçer

Hamilelikte cilt lekeleri nasıl geçer? Hamilelikte leke nedenleri ve cilt lekeleri doğal çözüm

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!