G-CV0ZL47F6D
USD32,58
EURO34,80
GBP40,41
BIST9.693,46
GR. ALTIN2.500,79
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Hamile Kadınlar Koronavirüs İçin Daha Yüksek Risk Altında Mıdır?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gebelik için bilgi mi arıyorsunuz? Hamile Kadınlar Koronavirüs İçin Daha Yüksek Risk Altında Mıdır? makalesine göz atın ve Gebelik hakkında daha fazla bilgi edinin

Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, bu soruya net bir cevap verilmesinin şu an için mümkün olmadığını ama gerekli olan tüm tedbirlerin alınması gerektiğini belirtti.

Hamilelerin Covid-19 virüsüne yakalanma riski diğer insanlara göre daha yüksek görünmüyor ancak hala bilmediğimiz çok şey var. Çin’de korona virüs teşhisi konan hamile kadınlar belirlenmiş hastanelerde tedavi edilmektedir ve bu tür vakaların yayınlanmış raporları sadece onlarca kişiyi kapsamaktadır.

Hamilelikte enfeksiyon kapma riski nedir?

Hamilelikte Covid-19 hakkında endişelenmenin bir nedeni, hamile olduklarında insanların grip gibi enfeksiyonlara yakalanma olasılığının daha yüksek olmasıdır. Bunun nedeni kısmen hamileliğin bir kişinin bağışıklık sistemini baskılamasıdır. Ek olarak, hamileliğin sonraki aşamalarında, fetüs ve uterüs (rahim) akciğerler de dahil olmak üzere diğer organlara baskı uygulamaya başlayabilir. Sonuç olarak, akciğerlerin bazı bölgeleri havayı daha az dolaştırarak enfeksiyona daha yatkın hale gelebilir.

Hamilelikte, özellikle de ilk trimesterde uzun süren yüksek, ateş düşük nedeni olabilir. Hamile kadınların, yeni korona virüse benzer virüsler olan MERS ve SARS’tan kaynaklanan ciddi hastalık riski altında olduğuna ve bu enfeksiyonların düşük yapma riskini artırdığına dair bazı kanıtlar vardır. Ancak kesin olarak söylemek zor, çünkü bilimsel bir kanıta varılacak hasta sayısına henüz ulaşılamadı. Gebelikte düşüğe neden olabilecek birçok farklı neden de bulunmaktadır.

Çin’deki vaka çalışmalarında bebeğe geçmediği tespit edilmiş

Yakın zamanda Çin’deki Huazhong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde uzmanlar tarafından yayınlanan bir rapor, dört bebeğini doğurduklarında virüs bulaşmış dört kadını kapsıyor. Dört kadın da doğum yaparken virüse yakalanmış. Ancak dört bebeğin de herhangi bir covid-19 semptomu olmadan sağlıklı bir şekilde doğduklarını ortaya koyuyor. Bebeklerin hiçbirinde yapılan testler sonucunda virüs tespit edilmemiş durumdaydı. Ancak Wuhan’dan gelen güncel bilgiye göre, Corona Virüsü yeni doğum yapan anneden bebeğine bulaştı. Sağlık kurumları, virüs bulaşmış yeni annelere, emzirirken, ellerini yıkamak ve yüz maskesi takmak gibi önlemler almasını tavsiye etmektedir.

Hamilelikte anne adaylarının daha fazla önlem alması tavsiye edilir 

Hamilelik süresince ilaç kullanımının neden olabileceği risk kapsamında anne adayının her türlü enfeksiyon ve virüs kapma riskine karşı ekstra önlem alması tavsiye edilir. Bunun için kalabalık alanlardan kaçınmak ve sık sık el yıkamak gibi kendilerini hastalığa karşı korumak için önlemler almaları gerekir. Kontrollerini düzenli olarak yaptırmaları, bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek için sağlıklı beslenip, düzenli uyumaları, açık havada hafif yürüyüşler yapmaları tavsiye edilir.

Hamile Kadınlar Koronavirüs İçin Daha Yüksek Risk Altında Mıdır?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!