G-CV0ZL47F6D
USD32,29
EURO34,79
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.395,70
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Halkın parasını yiyip sağlığıyla oynuyorlar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Halkın parasını yiyip sağlığıyla oynuyorlar / Haberin Peşinde Urfa

Genel Sağlık-İş Başkanı Dr. Derya Uğur, şehir hastanelerinin halkın cebini soyan, sağlığını tehdit eden bir mekanizmaya dönüştüğünü savundu. Sayıştay’ın raporlarında şehir hastaneleriyle ilgili ürkütücü tespit ve uyarıların yer aldığını belirten Uğur, “Sa…

Genel Sağlık-İş Başkanı Dr. Derya Uğur, şehir hastanelerinin halkın cebini soyan, sağlığını tehdit eden bir mekanizmaya dönüştüğünü savundu.

Sayıştay’ın raporlarında şehir hastaneleriyle ilgili ürkütücü tespit ve uyarıların yer aldığını belirten Uğur, “Sayıştay şehir hastanelerindeki soygunu belgelemiştir. Raporda tek tek ortaya çıkarılan şehir hastanelerindeki usulsüzlüklerin yol açtığı kamu zararlarının tamamı halkın cebinden çıkmaktadır. Bu hastanelerin halkın sağlığıyla oynadığı ve oynamaya da devam ettiği net biçimde ortadadır. Halkın parasını yiyip sağlığını tehlikeye atan hastanelerin usulsüzlüklerine göz yumulmakta, şirketler kayrılmakta, kaynaklar yandaş şirketlere aktarılmaktadır” dedi.

Uğur, hastane binalarını zamanında teslim etmeyen, eksik ya da sağlık hizmeti sunmaya uygun olmayan ekipman kullanan şirketlerin, dövize dayalı ödemeleri fazla fazla aldığını ad dile getirdi. Şehir hastanelerine ait bazı varlık ve yükümlülükleri ile kira ödemelerinin hatalı kaydedildiğini ifade eden Dr. Uğur, İstanbul Çam ve Sakura, Konya, Adana, Elazığ, Eskişehir, Isparta, Kayseri, Manisa, Mersin, Ankara Bilkent ve Bursa şehir hastanelerinde tasarruf sağlayacak enerji tesisleri için yersiz ödeme yapıldığını belirtti.

Genel Sağlık-İş Başkanı Dr. Derya Uğur, “Şehir hastaneleri üzerinde bütçe kaynakları seferber edilirken halkın sağlığı da hiçe sayılmaktadır. Şehir hastanelerinde yapılan denetimlerde, tıbbi c.z ve demirbaşlardan bir kısmının bulunmadığı tespit edilmiştir. Şehir hastanelerine tıbbi ekipman sayılarının yetersiz kalması üzerine kapatılan devlete ait hastanelerden ekipman getirilmiştir” dedi.

Halkın parasını yiyip sağlığıyla oynuyorlar

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!