G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Güney Koreliler, Kayseri’ye hayran kaldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güney Koreliler, Kayseri’ye hayran kaldı / Haberin Peşinde Urfa

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Kültepe Arkeoloji Sempozyumu’na katılmak amacıyla kente gelen Güney Koreli uzman arkeologlar ve arkeoloji öğrencilerini ağırladı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Kültepe Arkeoloji Sempozyumu’na katılmak amacıyla kente gelen Güney Koreli uzman arkeologlar ve arkeoloji öğrencilerini ağırladı.

Anadolu’da ticaretin merkezi olarak tanınan Kültepe Kaniş-Karum bölgesinde yürütülen arkeolojik kazılar, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile belediyelerin iş birliği halinde devam ederken, Kültepe Kaniş-Karum bölgesindeki kazı çalışmalarını görmek amacıyla Güney Kore’den uzman arkeologlar ve arkeoloji öğrencileri Kayseri’ye geldi.

Büyükşehir Belediyesi uzman ekiplerince Kültepe Kaniş-Karum bölgesindeki kazı çalışmalarını ve kültür yolunu gezen heyet, yapılan kazı çalışmaları hakkında da bilgiler aldılar. Güney Kore’den gelen heyet, Kültepe Kaniş-Karum’da düzenlenen Uluslararası Kültepe Arkeoloji Sempozyumu’na da katıldı.

Kültür yolu gezisi kapsamında ise Mimar Sinan’ın eseri Kurşunlu Camii’ni, Abdülhamid Han zamanında yapılan Tarihi Saat Kulesi’ni, Sahabiye Medresesi’ni ve dünyada ilk tıp fakültesi olarak bilinen Gevher Nesibe Selçuklu Uygarlığı Müzesi gibi pek çok tarihi mekânı gezdiler. Tarihi mekânlara ve eserlere hayran kalan Güney Koreliler, bol bol fotoğraf çektiler.

Büyükkılıç: “Güney Kore’den gelen heyet burada bir hazine keşfedecek”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Güney Kore’den gelen heyetin burada bir hazine keşfedeceğini ifade ederek, şehrin tarihini 6 bin yıl önceye dayandıran tüm belgelerin gün ışığına çıkarıldığı Kültepe’nin, uluslararası çapta tanıtılması konusunda çaba ve özveri gösterdiklerini dile getirdi.

Başkan Büyükkılıç, Kültepe’nin Anadolu’daki ilk yazılı tabletleri barındırması ve dünyanın ilk organize ticaret merkezi olmasıyla adından söz ettirdiğini vurgulayarak, “Tabletler 2015 yılında UNESCO Dünya Belleği Listesi’ne alındı. UNESCO’nun miras listesinde bulunmasından dolayı da gururluyuz. Ayrıca Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Kültepe Kazı Başkanlığı işbirliğinde ‘Bellek Kültepe Sergisi’ni tarihi Kayseri Kalemizde sanatseverlerin beğenisine sunmaya devam ediyoruz. Kültepe’ye kadar dayanan ticaret kültürü sayesinde Kayseri’miz, müteşebbis insan gücüyle gelişerek bugünlere gelmeyi başardı. Yeraltı hazineleriyle ünlü şehrimizin ülkemiz için de şans olduğunu söyleyebilirim. Geçmişi aydınlatmak adına yapılan tüm çalışmaları da her zaman Büyükşehir Belediyesi olarak destekliyoruz. Güney Kore’den gelen uzman arkeologlar ve arkeoloji öğrencilerine de hoş geldiniz diyorum.” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı

Güney Koreliler, Kayseri’ye hayran kaldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!