G-CV0ZL47F6D
USD32,57
EURO34,89
GBP40,60
BIST9.645,02
GR. ALTIN2.438,63
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Güneş Gözlüğü Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güneş Gözlüğü Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli? / Haberin Peşinde Urfa

Göz Hastalıkları için bilgi mi arıyorsunuz? Güneş Gözlüğü Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli? makalesine göz atın ve Göz Hastalıkları hakkında daha fazla bilgi edinin

Yaz aylarının gelmesiyle güneş gözlüğü kullanımı arttı. Güneş ışınlarının yoğun olduğu yaz ayları, güneş gözlüğünü kullanılmaması ile birlikte gözlere zararı arttırıyor.

Bu nedenle güneş gözlüğü alırken dikkat edilmesi gereken noktalar bilinmeli ve titizlikle seçim yapılmalıdır.

Güneş gözlüğü alırken öncelikle ultraviyole korumaya dikkat etmemiz lazım. Güneşten gelen üç çeşit ultraviyole var A, B ve C. Bunların arasında C en kanserojen olanı ama atmosferden geçerken kesiliyor ve dünyamıza sadece A ve B ulaşabiliyor. Ultraviyole A ve B’ye çok fazla maruz kaldığımızda gözdeki zararları kornea tabakasında yanmaya neden olabilir. Göz eti dediğimiz konjonktiva da büyüme olabilir. Katarakta neden olabilir ve sarı nokta hastalığı dediğimiz hastalığa neden olabilir. Güneş gözlüğünden bunu anlamamız için gözlüğün üzerinde UV400 etiketi/yazısı olması lazım. Bu bizi ultraviyole A ve B’den koruyacaktır.

Bunun yanı sıra en çok gelen sorulardan biri de;
güneş gözlüklerinde kullanılan aynalı kaplamalar..
Ultraviyole blokaj oranını etkilemez.Aynalı cama sahip olan gözlükler, diğer gözlüklere oranla herhangi bir artıya sahip değildir. Fakat kişisel tercihlerinize bağlı olarak aynalı güneş gözlüğü kullanmanızda herhangi bir sakınca yoktur.

Cam renginin polarize özellik veya gözlüğün UV ışınlarına karşı koruma düzeyiyle bir ilgisi yoktur. Bu nedenle gözlük satın alırken göz sağlığına uygun olup olmadığına cam rengine göre karar vermemelisiniz. UV ışınlara karşı koruma özelliğine sahip gözlükler arasından zevkinize ve kullanım alanınıza uygun cam rengindeki gözlükleri tercih edebilirsiniz.
Miyop, hipermetrop, astigmat gibi göz kusurlarına sahip olan kişiler için her türlü renk ve yapıdaki gözlük camları, numaralı olarak üretilebilir. Bu kişiler güneş gözlüğü yaptırmadan önce mutlaka göz doktoru muayenesinden geçmeli ve güncel göz numarasını öğrenmelidir. Aynı zamanda alerji, göz kuruluğu gibi göz sağlığına ilişkin farklı hastalıkları bulunan kişilerin de tercih edecekleri gözlük türü ve cam yapısına karar vermeden önce göz doktoruna danışmasında fayda vardır. Bu bilgilerden yola çıkarak yüz şekliniz ve göz sağlığınız ile uyumlu bir güneş gözlüğünün gözlerinizi zararlı güneş ışınlarına karşı koruyacağını unutmayınız ve özellikle yaz aylarında güneş gözlüğü kullanmayı ihmal etmeyiniz.

Güneş Gözlüğü Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!