G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Günde ortalama 273 esnaf iflas ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günde ortalama 273 esnaf iflas ediyor / Haberin Peşinde Urfa

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Sicil Gazetesi verilerine göre 2020 yılında en az 99 bin 588 esnaf kepenk kapattı. Bu veri, günde ortalama 273 esnafın kepenk kapattığını ortaya koyarken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba kepenk kapatan esnafın en yoğun olduğu 5 ilin İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya ve Bursa olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Bazı dostlar geldi, ‘Dükkânlar kapanıyor’ dedi, işte rakamlar ortada, kapanan filan yok” şeklindeki açıklaması üzerine, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Sicil Gazetesi verilerini gündeme getirdi.

2020’de en az 99 bin 588 esnaf meslekten ve sicilden terkini gerçekleştirerek kepenk kapattığını belirten Ağbaba, salgının esnafı ‘entübe’ hale getirdiğini söyledi.

İKİ YILDA 213 BİN ESNAF KEPENK KAPATTI

Kamuoyunu aydınlatmak adına gerçeklerin sıklıkla dile getirilmesi gerektiğini vurgulayan Ağbaba, şu verileri paylaştı:

“Birçok esnaf borçlarını ödeyemediği için kepenk kapatmak zorunda kaldı. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Sicil Gazetesi verilerine göre 2020 yılında en az 99 bin 588 esnaf meslekten ve sicilden terkini gerçekleştirerek kepenk kapattı. Bir başka deyişle 2020 yılında her gün ortalama en az 273 esnaf iflas etmiş oldu. 2020 yılında toplamda 80 bin 166 esnaf sicil terkini gerçekleştirirken, 19 bin 422 esnaf ise meslek terkini gerçekleştirdi. 2019 yılında ise bu oran 114 bindi, yani son iki yılda toplamda en az 213 bin esnaf sicilden ve meslekten terkini yaparak kepenk kapatmış oldu.

EN ÇOK ESNAF İFLASI OLAN İLLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a esnafı ziyaret ederek sorunu onlardan dinlemesi çağrısında bulunan Ağbaba, geçen yıl iflas ederek kepenk kapatan esnafın en yoğun olduğu beş ilin sırasıyla İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya ve Bursa olduğunu söyledi.

2020 yılında İstanbul’da 9 bin 587 esnafın, İzmir’de 6 bin 537 esnafın, Ankara’da 5 bin 586 esnafın, Antalya’da 4 bin 735 esnafın, Bursa’da ise 3 bin 993 esnafın sicil ve meslek terkini yaparak kepenk kapattığını belirten Ağbaba “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Saray’ından çıkıp biraz da esnafın sorunlarını dinlemesini, kira, fatura, vergiler altında esnafın nasıl can çekiştiğini görmesini tavsiye ediyoruz” dedi. (EKONOMİ SERVİSİ)

Eğlence sektörü: Batıyoruz sesimizi duyan var mı?GÜNDEM

esnaf,iflas,veli ağbaba,tayyip erdoğan

Günde ortalama 273 esnaf iflas ediyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!