G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,09
GBP40,90
BIST10.278,00
GR. ALTIN2.458,80
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Gümüş gözünü 25 dolara dikebilir

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

18 dolar seviyesine geri dönen gümüş, yeniden yön arayışına girdi. Analistler, 19 doların aşılmasının daha büyük yükselişler için kritik bir seviye olduğunu ifade ediyor.

Bu hafta altında yaşanan coşku gümüş fiyatlarına da yansıdı. Gümüş 18,44 dolar/onsa kadara uzanarak şubat ayından beri en yüksek seviyeyi kaydetti. Ancak sonrasında kırmızıya dönmekten kaçamadı. Yaklaşık 18 dolar seviyesine geri dönen beyaz maden yeniden yön arayışına girdi. Analistler, 19 doların aşılmasının daha büyük yükselişler için kritik bir seviye olduğunu ifade ediyorlar.

Fiziki talepte %16 artış bekleniyor

Gümüş Enstitüsü, küresel gümüş üretiminin bu yıl yüzde 5 azalarak 978.1 milyon onsa gerilemesini bekliyor. Endüstriyel talepte yüzde 7 daralma beklentisine karşın fiziki yatırım tarafında talebin yüzde 16 artarak toplam talebi 963.4 milyon onsa taşıyacağı tahminleri yapılıyor. Gümüşteki arz fazlasının da yüzde 53 azalarak geçtiğimiz yılki 31.3 milyon ons düzeyinden 14.7 düzeyine ineceği hesaplanıyor. Diğer yandan bir ons altın almak için gereken gümüş ons sayısını gösteren altın/gümüş rasyosunun güvenli liman alımlarıyla hala 60’lık tarihi ortalamasının üzerinde olması gümüşün yükseliş alanı olduğuna işaret ediyor.

Günde 2-3 dolarlık sürpriz sıçramalar olabilir

Emtia piyasalarında genel olarak gözlemlenen yukarı doğru hareketin gümüşe de faydası olacağını düşünen Blue Line Futures analisti Bill Baruch, kısa vadede 19 doların gümüş için tavan oluşturduğunu ve 19.50 doların da güçlü bir direnç seviyesi olduğunu belirtiyor. Ancak bu seviyeleri aşması halinde gümüş için 25 dolara giden yolun açılabileceğini de ekliyor. Baruch, başta Fed ve ECB olmak üzere büyük merkez bankalarının ekonomik teşviklerinin para birimlerini gümüş karşısında zayıflatarak direnç seviyelerinin yükselmesine neden olduğunu vurguluyor. Baruch, gümüşte 1 gün içinde 2-3 dolarlık sürpriz yükseliş hareketlerinin bile beklenebileceğini not ediyor.

KAYNAK: DÜNYA/EVRİM KÜÇÜK

Gümüş gözünü 25 dolara dikebilir

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!