G-CV0ZL47F6D
USD32,50
EURO34,69
GBP40,29
BIST9.693,46
GR. ALTIN2.496,86
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Gül hastalığı belirtileri nelerdir? Gül hastalığı tedavi edilebilir mi?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Halk arasında gül hastalığı olarak bilinen rosacea, yüzü en çok etkileyen kronik, enflamatuar bir cilt durumudur. Gül hastalığı tedavi edilmezse zamanla kötüleşir. Genellikle akne, egzama veya cilt alerjisi ile karıştırılır. Açık tenli insanlar arasında yaygın şekilde görülen gül hastalığı belirtileri nelerdir? Gül hastalığı tedavi edilebilir mi? Merak edilen tüm detaylar haberimizde…

Nedeni tam olarak bilinmeyen ancak, aşırı sıcak veya soğuk, güneş ışınları, genetik etkenler, alkollü içecekler, sindirim sistemi bozuklukları, baharatlı yiyecekler, sıcak su banyoları, safra yolu problemleri, stres gibi faktörlerin etken olduğu gül hastalığı belirtileri nelerdir? Gül hastalığı tedavi edilebilir mi? Bilinmesi gerekenleri haberimizde bulabilirsiniz.

GÜL HASTALIĞI (ROSACEA) HAKKINDA

Gül hastalığı çoğu zaman yüzü etkileyen kronik, iltihaplı bir cilt rahatsızlığıdır. Rosacea tedavi edilmezse zamanla kötüleşir. Genellikle sivilce, egzama veya cilt alerjisi ile karıştırılır. Bilhassa açık tenli ve renki gözlü kadınlarda görülür. Önce gecici, ardından kalıcı kızarıklarla, bazen nükseden cilt döküntüleri ile birlikte görülür. Gül hastalığı bulaşıcı hastalıklar kategorisinde yer almamakla birlikte genellikle bahar aylarında yaygın olarak görülmektedir.

Gül hastalığı genellikle 30’lu yaşlarda görülür. Kadınlarda görülme sıklığı yaklaşık % 10’dur. Erkeklerde daha ender olmakla birlikte, kadınlara göre daha ağır seyreder. Rosacea lezyonları genellikle stresle birlikte artmaktadır.

GÜL HASTALIĞI BELİRTİLERİ

– Yüzde tekrarlayan yanma ve kızarıklık atakları oluşması,
– Yüzün ortasındaki kızarmanın kalıcı hale gelmesi, burun ve yanakların üzerinde gözle görülebilir küçük kan damarlarının oluşması,
– Yüzdeki kızarıklığın daha koyu ve kalıcı hale gelmesi, burun, yanak, alın ve çene üzerinde küçük, kırmızı şişlik veya iltihaplı sivilceler oluşması
– Gözlerde yanma veya sürekli hassasiyet oluşması (gözde rozase) ve/veya kırmızı, şiş burun (rinofima) meydana gelmesi.

GÜL HASTALIĞI TEDAVİ EDİLEBİLİR Mİ?

Gül hastalığının bilinen bir tedavisi yoktur. Bununla birlikte, belirti ve semptomları hafifletebilen çeşitli tedaviler vardır. En önemlisi klinik belirtileri arttıran faktörlerden uzak durulmalı, güneş koruyucu kullanılmalı, sigara ve diğer tütün ürünlerinden de kaçınılmalıdır. Hastalığın şiddetine göre antibiyotik tedavileri, kremler, antienflamatuvar ilaçlar, lazer tedavileri, kozmetik ürünler ya da son aşamada uygulanan cerrahi bazı yöntemler bulunmaktadır.

İlaçlar ve yaşam tarzı değişikliklerinin bir kombinasyonu genellikle en iyi sonuçları verir.

Lazer tedavisi ve diğer ışık temelli tedaviler, genişlemiş kan damarlarının kızarıklığını azaltmaya yardımcı olabilir. Cildinizin daha iyi görünmesini sağlamak için periyodik olarak tekrar tedaviler gerekebilir.

Gül hastalığı belirtileri nelerdir? Gül hastalığı tedavi edilebilir mi?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!