G-CV0ZL47F6D
USD32,38
EURO34,98
GBP41,01
BIST9.069,43
GR. ALTIN2.326,26
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Göğüs ağrısı neden olur kas sıkışması sebebi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaşadığınız göğüs ağrısının nedeni kas sıkışması olabilir. Çok fazla hava solumak, kas sıkışmasına dolayısıyla göğüs ağrılarına sebebiyet verebiliyor.

Çoğu zaman ciddi kalp rahatsızlıklarına yorulan göğüs ağrısı, birçok nedene bağlı olarak gelişebiliyor. Kas sıkışması, anksiyete ve stres, aritmi, hiperaktivite göğüs ağrısının başlıca sebepleri olarak gösteriliyor. Göğüs ağrısı ciddi bir sağlık sorununu gösterebildiğinden acil tıbbi yardım almak çok önemlidir. Göğüs ağrısı hakkında merak ettiğiniz tüm bilgiler haberimizde!

Göğüs ağrısı neden olur?

Göğüs ağrısı olduğunda genellikle kişinin ilk düşüncesi kalp krizi geçirdiğidir. Göğüs ağrısı kalp krizinin önemli bir belirtisi olsa da, nispeten daha az ciddi olan durumlardan da kaynaklanabilir. Acil servise göğüs ağrısı nedeniyle yapılan ziyaretlerin yaklaşık %13’ü kalp ile ilgili ciddi bir sorun nedeniyledir. Göğüs ağrısı nedenleri şöyledir:

Kas sıkışması

Ağrının sebebi genellikle kas sıkışmasıdır ve çok fazla hava soluduğunuz zamanlarda kolayca ortaya çıkabilen bir durumdur. Ağrıyı dindirmek için; sakin olmak, yavaşça nefes almak ve ağrının kendiliğinden yok olmasını beklemek gerekmektedir.

Anksiyete ve Stres

Anksiyete ya da stres ağrının direkt nedeni olabilir çünkü her iki durum da vücudun aşırı gergin olmasına yol açar. Göğüs ağrısı özellikle gergin olduğunuz süre değil, çoğu zaman siz dinlenirken ortaya çıkar.

Hiperaktivite

Aynı zamanda, kalp atış hızınız yüksek olduğunda, genellikle daha yoğun bir şekilde nefes alırsınız;  bu da göğüs ağrısına neden olabilir.

Aritmi

Aritmi, kardiyak ritimde normalden hızlı ya da yavaş bir değişikliğin olduğunu ima eder. Şiddetli göğüs ağrısına sebep olabilir.

Göğüs ağrısının diğer bazı nedenleri şunlardır:

Panik atak: Göğüs ağrısı, hızlı kalp atışı, hızlı nefes alma, yoğun terleme, nefes darlığı, bulantı, baş dönmesi ve ölüm korkusu gibi belirtilere neden olur.

Zona: Su çiçeği virüsünün yeniden aktif hale geçmesi sonucu ortaya çıkan zona, sırttan göğüs duvarınıza kadar kabarcıklı döküntülere neden olabilir. Zonanın belirtilerinden birisi de göğüs ağrısı olabilir.

Göğüs ağrısı çektiğinizde ne yapmalısınız?

Göğüs ağrısı çekerken hatırlamanız gereken ilk şey sakin kalmaktır. Göğsünüzde ağrı hissettiğinizde şunları yapmalısınız:

– Rahatlamak
– Sakince nefes almak
– Bölgeye masaj yapmak
– Su içmek
– Ağrının geçmesini beklemek
– Bu sorunu düzenli olarak yaşıyorsanız mutlaka doktorunuza danışın.

Göğüs ağrısı neden olur kas sıkışması sebebi!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!