G-CV0ZL47F6D
USD32,55
EURO34,99
GBP40,86
BIST9.766,61
GR. ALTIN2.437,86
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Glokom Körlük Yapar mı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Glokom Körlük Yapar mı? / Haberin Peşinde Urfa

Glokom için bilgi mi arıyorsunuz? Glokom Körlük Yapar mı? makalesine göz atın ve Glokom hakkında daha fazla bilgi edinin 

Karasu olarak da adlandırılan Glokom göz tansiyonunun normalden yüksek olması sonucu ortaya çıkan en önemli körlük nedenlerinden biridir.

Glokomun birkaç çeşiti vardır. Bazan doğuştan da ciddi göz tansiyonu yüksekliği ile karşılaşmakla birlikte, en sık rastladığımız Primer Açık Açılı Glokomdur. Bu tür glokom genellikle orta yaş ve üzerinde karşımıza çıkar.

Göz tansiyonunun yüksekliği, aşırı yüksek olmadıkça, genellikle bir belirti vermez ama kenar görüntülerden başlayarak görme alanı yavaş yavaş daralır ve sonunda merkezi görmede yok olur.

Sinsi bir hastalık olan glokomun erken teşhisi için mutlaka göz tansiyonu ölçülmelidir ve gerekirse Görme Alanı ve/veya OCT adı verilen optik tomografi tetkiki ile görme sinirinin analizi yapılmalıdır.

Göz tansiyonunun yüksekliğini glokom açısından değerlendirilirken mutlaka Kornea kalınlığı da ölçülmelidir. Kalın kabuklu portakalın ince kabukludan daha sert hissedilmesi gibi, kornea kalınlığı normalden fazla ise göz tansiyonu da yüksek gibi, kornea normalden ince ise düşük gibi değerlendirilebilir. Bunu değerlendiren çizelgelerimiz yanında otomatik olarak doğru değeri gösteren cihazlarımız da vardır. 

Glokomun tedavisinde göz tansiyonunu düşüren damlalar vermekteyiz. Göz tansiyon damlaları göz tansiyonunu düşürmede yeterli gelmezse ve/veya Görme alanı veya OCT’dehasar ortaya çıkıyor ya da mevcut hasar ilerliyorsa görmeyi korumak için glokom ameliyatı yapmaktayız. 

Günümüzde göz tansiyon damlaları ile gözü ve görmeyi ömür boyu korumak mümkün olabilmektedir. Ancak hastaların bu damlaları doktorun önerdiği şekilde her gün ve ömür boyu düzenli olarak damlatmaları gerekir. Çünkü bu damlaların etkileri genellikle türüne göre 12 ile 24 saat sürmektedir. Damla kullanmayı önemsemeyen veya sıklıkla ihmal eden hastalarda görme kayıpları ve hatta körlük kaçınılmazdır. 

Hastalar herhangi bir tereddütü olduğunda mutlaka doktoruna danışmalıdır. Sağlıklı, net görüşlü güzel günler dilerim. 

Glokom Körlük Yapar mı?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!