G-CV0ZL47F6D
USD32,30
EURO35,04
GBP40,89
BIST10.508,16
GR. ALTIN2.477,47
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Gelecek Partili Demir Kerbela’yı andı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gelecek Partili Demir Kerbela’yı andı / Haberin Peşinde Urfa

Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Demir muharrem ayına ilişkin açıklama yaptı.

Demir açıklamasında, “Kerbela’ da büyük bir insanlık suçu işlenmiştir. Kerbela; aradan asırlar geçse de unutulmayacak kadar derin, anlamlı, öğreticidir. Kerbela; şehitler şahı İmam Hüseyin’in, 71 yoldaşıyla birlikte Muaviye oğlu Yezit tarafından günlerce susuz bırakıldıktan sonra şehit edildiği yerdir. Kerbela; mazlum ile zalimin, iyi ile kötünün, haklı ile haksızın karşı karşıya geldiği meydandır. Kerbela; bizler için direnişin, mücadelenin en büyük örneğidir.” dedi.

“Kerbela; dünyanın neresinde olursa olsun güçlünün güçsüzü ezdiği, zalimin zulüm yaptığı, adaletin gücünün değil güçlülerin adalet anlayışının hüküm sürdüğü her yerdir.” diyen Demir, şunları kaydetti:

“Kerbela; İmam Hüseyin’in onurun, şerefin, gururun ve haysiyetin insanlık için vazgeçilmez bir yüce değer olduğunu, tüm yakınları ile birlikte hayatını ortaya koyarak kanıtladığı bir insani duruş ve direniştir. Zalime, haksızlığa, hukuksuzluğa boyun eğmeyen, hak mücadelesi veren herkesin duruşu birer Hüseyni duruştur.

Kerbela’ da Hz Hüseyin, Yezit karşısında geri dönmeyerek iyiyi, doğruyu, haklıyı cesaretlendirmiş ve bu uğurda kendini feda etmesi bize bırakmış olduğu çok önemli bir mirastır. Bu mirasın sahipleri olarak yaşamımızın her alanında adaleti, eşitliği, hakça düzeni savunmaya, ezilenin sesi olmaya, yoksulun aşı olmaya, hayvanları, doğayı ve ormanlarımızı korumaya devam edeceğiz. İnsanı insandan ayıranlara karşı çıkmaya, o sizden diye ayıranlara bu bizden diye kayıranlara karşı çıkmaya, kadına şiddete ve kadın cinayetlerine karşı çıkmaya, çocuk istismarcılarına karşı çıkmaya, Hüseyni duruşumuzu sergilemeye devam edeceğiz. Tüm Canların yapacağı ibadetlerin, çekeceği yasların hak katında kabul olmasını dilerim. Hünkar yardımcımız, Şah-ı Merdan yolumuza yoldaşımız olsun.”

Hibya Haber Ajansı

Gelecek Partili Demir Kerbela’yı andı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!