G-CV0ZL47F6D
USD32,50
EURO34,60
GBP40,51
BIST9.579,22
GR. ALTIN2.476,73
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Geçmeyen öksürüğün nedenleri nelerdir? Geçmeyen öksürüğe doğal ilaçlar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçmeyen öksürüğün nedenleri nelerdir? Geçmeyen öksürüğe doğal ilaçlar / Haberin Peşinde Urfa

Solunum yolu hastalıkları sonucu oluşan ve hastanın hem sağlık hem de yaşamını olumsuz etkileyen öksürük özellikle de geçmeyen öksürük hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Sinüs yollarında mikrop birikimi sonrası boğazların tıkanmasıyla oluşan öksürük, bazı doğal yollarla geçebilir. Geçmeyen öksürük için bile uzmanlardan doğal ilaç tarifleri haberin detayındadır.

Solunum yolu hastalıkları sonucu oluşan ve hastanın hem sağlık hem de yaşamını olumsuz etkileyen öksürük özellikle de geçmeyen öksürük hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Sinüs yollarında mikrop birikimi sonrası boğazların tıkanmasıyla oluşan öksürük, bazı doğal yollarla geçebilir. Geçmeyen öksürük için bile uzmanlardan doğal ilaç tarifleri haberin detayındadır.

Cinsiyet ve yaş fark etmeksizin görülen öksürük, üst solunum yolları hastalıklarına neden olan enfeksiyonların boğaz ve sinüs yollarına yerleşmesiyle ortaya çıkar. Alınan nefesin göğüs ve diyafram ile akciğerin basınçlanması sonucu ağızdan çıkan yüksek hava basıncıdır. Bu durum istemli ve istemsiz olarak ortaya çıkabilir. Birçok durum öksürüğe yol açabilir. Ancak sıklıkla çok sigara tüketen kişilerde öksürük daha fazla görülür. Bunun nedeni ise akciğerler gelen hava basıncını tam kontrol edemez. Bunun yanı sıra akciğer, kalp, sindirim ve sinir sistemlerindeki olumsuz sorunlarda öksürüğe neden olabilir. Son günlerde tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs yani kovid-19 virüsünün de belirtilerinden biri de öksürüktür. Öksürük aynı zamanda koronavirüs tedavisini atlatanlarda da bir süre görülür. Akciğerlerin uzun süreli tahrip olması sonucu görülen öksürüğe doğal ilaçlar birebir fayda sağlar. 

GEÇMEYEN ÖKSÜRÜĞÜN NEDENLERİ NELERDİR?

– Yabancı bir cismin solunum yoluna kaçmasıyla 

– Aşırı nikotin tüketimi

– Hava yollarında biriken virüsler ve bakterilerin atılması

– Astım, zatürre, sinüzit, KOAH, Verem, mide reflüsü, göğüs kafesi ve kalp yetmezliği gibi hastalıklar

– Toz, polen, deterjan, soğuk ve sıcak havalara karşı olan alerjiler 

– Üst solunum yolu hastalıkları yani grip, nezle ve geniz akıntısı

– Bazı ilaçların yan etkileri öksürüğe neden olur.

GEÇMEYEN ÖKSÜRÜĞE DOĞAL İLAÇLAR

Yukarıdaki hastalıkların neden olduğu sorunların başında virüs ve enfeksiyonlar gelir. Bunlardan kurtulmanın yolları da antibiyotik bakımından zengin olan besinlerdir. Bu besinler aracılığıyla hazırlanmış doğal ilaçlarda geçmeyen öksürüklere fayda sağlar. Ancak bir uzmana danışmak doğal ilaçlardan önce gelmelidir. Uzman kontrolünden sonra doğal ilaçlar vücut direnci içinde fayda sağlayacaktır. 

BAL SUYU

Güçlü antibiyotiklerden biri olan balı bir bardak sıcak suyun içine koyup iyice karıştırınız. günde iki bardak tüketebilirsiniz. Bu su vücuttaki bakterileri idrar yoluyla atmaya yardımcı olur. Aynı zamanda boğazı sıcak tutarak daha fazla tahrip olmasını engeller.

TUZLU NAR SUYU

Nar, enfeksiyon ve virüslerin baş düşmanıdır. Bir tane nar taneler haline getirilir. Narlar meyve sıkacağına bir tatlı kaşığı tuz ile beraber eklenir. Sıkılır ve sıkıldıktan sonra günde iki bardak tüketilebilir. Tuz çözelti gibi boğazdaki virüslerin atılmasına yardımcı olur.

NANE LİMON

Hemen hemen herkesin bildiği nane limon karışımı da öksürük için fayda sağlar. Sinüs yollarını temizleyen bu karışım: Bir su bardağı suyu bir yemek kaşığı nane ile kaynatın. İçerisine iki yemek kaşığı limon suyu ekleyin. 

SICAK HAVLU KOMPRESİ

Sıcak havlu göğüs ve boğazların rahatlamasını sağlar. Sıcak su da ıslatılan bir temiz havluyu göğüs kısmından boğaz doğru sarın soğuyana kadar bekletin. Soğuduktan sonra bunu sık sık yenileyin.

NANE BUHARI

5 damla nane yağını kaynayan sıcak suya koyun. Bu suyun buharında nefes alıp vermeye çalışın. Uygulamayı boğaz ve göğüsün rahatlamasını sağlayın. 

SAĞLIK haberleri,öksürük neden olur,geçmeyen öksürme neden olur,öksürük neden geçmez,öksürük en kolay nasıl geçer,kuru öksürüğü geçirme

Geçmeyen öksürüğün nedenleri nelerdir? Geçmeyen öksürüğe doğal ilaçlar

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!