G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.393,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Gebelikte tansiyon takibi çok önemlidir

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gebelikte tansiyon takibi çok önemlidir / Haberin Peşinde Urfa

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıklar ve Doğum Uzm. Dr. Adem Dilek, gebelikte tansiyon konusunda açıklamalarda bulundu.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıklar ve Doğum Uzm. Dr. Adem Dilek, gebelikte tansiyon konusunda açıklamalarda bulundu.

“Gebelikte tansiyon her haftada önemli olmasına rağmen bizim için daha önemli olan haftalar 20. haftadan itibaren başlar ve doğum sürecinden sonraki özellikle ilk altı haftaya kadar sürer” diyen Uzm. Dr. Adem Dilek, “Bazen süreç üç aya kadarda sürebilmektedir. Bu dönemde mutlaka tansiyon takibinin yapılmasında fayda olmaktadır. Bütün muayenelerimizde hastanın mutlaka tansiyonuna bakıyoruz. Çünkü halk tabiri ile gebelik zehirlenmesi olarak ifade edilen bir rahatsızlık hastada önemli sağlık sorunlarına sebep olabilmektedir. Bu hastalık vücutta şişme, görme bozuklukları, göz önünde ışık çakmalarına sebep olabilir. Gebeliği üç bölüme ayırırsak eğer ilk üç ayda ayda gebeliği tespit ediyor ve kontrollerini yapıyoruz. İkinci üç ayda ve özellikle 20 hafta üstünde preeklampsi (gebelik zehirlenmesi) dediğimiz duruma daha fazla dikkat etmek durumunda kalıyoruz ve her kontrollerinde mutlaka tansiyonlarını ölçtürüyoruz.” şeklinde konuştu.

Hastaların takip ve kontrollerini aksatmamaları gerektiğini söyleyen Uzm. Dr. Adem Dilek, “Hastalarımıza da mutlaka aile sağlığı merkezlerindeki kontrollerini aksatmamalarını ve eğer şikayetleri olursa yine acillerde veya şartlar uygun olmadığı durumlarda en azından evlerinde takip olmalarını öneriyoruz. Kendi tansiyonlarını kendileri de ölçebilirler. Gebelik zehirlenmesini kadın doğum ve kardiyoloji beraber takip etmektedir. 160/100, 160/110 gibi değerlerin üstünü de zaten şiddetli gebelik zehirlenmesi kategorisine alıyoruz, o durumda mutlaka hastanede bebek açısından da doğumu planlamanın zamanı geldiğini gösteren bir işaret olabiliyor bizim için. Hastaların 140/90 ve üst değerlerde mutlaka hastaneye başvurup yakın takip altında olması gerekir. Özellikle hastalarımızın baş ağrısı yakınması, göğüs alt boşluğunda hissettikleri ağrı durumlarında mutlaka en yakın sağlık kuruluşuna başvurmaları gerekmektedir.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Gebelikte tansiyon takibi çok önemlidir

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!